Secțiile de pediatrie din Constanța au devenit atât de aglomerate, încât municipalitatea vrea să construiască o secție suplimentară, pentru a face față numărului de internări.

Primarul Decebal Făgădău a declarat că există o epidemie de hepatita A în Constanța, iar cei mai afectați sunt copiii, arată Replica de Constanța.  

”Spre exemplu, sunt momente de vârf, ca acum, o epidemie. Aici vreau să fac o mențiune legată de hepatita A. Secțiile de pediatrie se aglomerează. Vrem să construim o secție suplimentară, vom avea discuții să vedem unde”, a spus Făgădău.

Una din măsurile luate este igienizarea autobuzelor care asigură transportul public, care sunt acum dezinfectate.

Chiar și în autobuze, referitor la asta, am avut o discuție cu Poliția Locală, sper să găsim formula legală prin care să oprim autobuzul și să îi dăm jos pe cei care nu se spală. Toate autobuzele noastre sunt curățate astfel încât să nu devină un focar.

Primarul Decebal Făgădău:

”Vreau să fac un apel despre boala mâinilor murdare, hepatita, la școală, profesorii, învățătorii să le spună copiilor să se spele pe mâini, iar părinții să le transmită copiilor să facă acest lucru. Să crească igiena în perioada acesta”, a precizat primarul.

În ultimele luni, peste 200 de persoane din Tulcea și Constanța au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase cu diagnosticul de hepatita A, arată sursa citată.

Sursa foto: Replica de Constanța

Urmărește-ne pe Google News