ISU BRĂILA
În data de 25.01.2014, la orele 22.15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a fost informat telefonic de către ofiţerul de serviciu din cadrul Instituţiei Prefectului de dispariţia a doi cetăţeni din comuna Surdila Găiseanca, care lucrau la o fermă pe raza comunei şi care urmau să facă schimbul de tură în serviciul de pază. Aceştia se întorceau de la fermă către domiciliu şi au rămas blocaţi pe drumul de întoarcere, la cca.3 km de comuna Surdila Găiseanca, din cauza fenomenului de îngheţ al filtrului de motorină al tractorului.
Prin Ordinul Prefectului judeţului Brăila, a fost dislocat un utilaj de deszăpezire aparţinând Secţiei Drumuri Naţionale Brăila, în sprijinul echipelor de salvare a celor doi cetăţeni, iar din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naţionale de pe raza judeţului Brăila, a fost dislocat, în sprijinul echipelor de căutare-salvare a celor doi cetăţeni, o autospecială 6×6, tip 665 T, cu un echipaj format din şase militari.
La acţiunea de căutare-salvare a celor doi, a participat subprefectul judeţului Brăila, inspectorul şef al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, primarul comunei Surdila Găiseanca, voluntari din cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Surdila Găiseanca cu un tractor cu lamă din cadrul UAT  Făurei, un echipaj format din 21 cadre militare, o autospecială şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Brăila – Garda de intervenţie Făurei, a fost a lertată tura de serviciu a Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila – Garda de intervenţie Ianca şi un echipaj format din 29 jandarmi cu două autospeciale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila.
Acțiunea de salvare a fost îngreunată de lipsa de vizibilitate, de terenul greoi inclusiv  pentru deplasarea autospecialelor, din cauza zăpezii și a viscolului.
Pentru orientarea pe câmpul respectiv – brăzdat de numeroase canale de irigare în care se puteau bloca autospecialele – echipele de intervenție au fost însoțite de localnici din zonă care știau amplasarea acestor canale.
La ora 04.00, unul dintre cei doi rămaşi blocaţi pe câmp, a reușit să ia legătura telefonic cu personalul de intervenţie, specificând zona unde sunt blocaţi.
În urma eforturilor depuse, la ora 09.00, echipele de căutare-salvare au ajuns la cei doi, au fost preluaţi şi transportaţi la Primăria Surdila Găiseanca.
Au fost evaluaţi medical de către echipajul SMURD şi nu au necesitat ajutor medical, iar ulterior aceştia s-au deplasat la domiciliu.
ISU OLT
Având în vedere condiţiile meteorologice, transportul la spital al unei fetițe de 8 luni, din comuna Coteana, cu stare febrilă și tuse, s-a putut realiza datorită colaborării profesioniştilor din mai multe domenii pentru ca micuţa să ajungă în timp util la spital.
ISU Dolj şi ISU Olt au acționat alături de personal medical, astfel încât copilul să ajungă inițial la Dispensarul din localitate pentru primele îngrijiri medicale, şi ulterior, cu sprijinul firmei de deszăpezire din zonă şi al colegilor de la IPJ Olt, la spitalu lSlatina-secția Pediatrie.
Imediat după finalizarea acestei intervenții, unei echipe de medici i-a fost acordat sprijin pentru deplasarea spre municipiul Craiova, în vederea efectuării unui transplant.
Intervenția a fost una dificilă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a drumurilorpe care se circula cu dificultate, necesitând cooperarea dintre ISU Argeș, ISU Olt, ISU Dolj, și Inspectoratele de Poliție ale celor trei județe implicate.
Imediat după finalizarea intervenției, Autospeciala pentru Transport Victime Multiple utilizată în cazul anterior, a intervenit în comuna Colonești, la limita județelor Olt și Argeș, pentru a prelua o echipă medicală pentru transplant, formată din patru medici și o asistentă, de la Spitalul Fundeni, care din cauza unor defecțiuni la ambulanța cu care se deplasau spre municipiul Craiova au avut nevoie de sprijinul echipajelor SMURD pentru a ajunge la destinație.
Intervenția a fost una dificilă, din cauza condițiilor meteo  nefavorabile și a drumurilor pe care se circula cu dificultate și a necesitat o foarte buna cooperare între ISU Argeș, ISU Olt, ISU Dolj, dar și Inspectoratele de Poliție ale celor trei județe implicate.
Echipa de transplant a fost preluată din Slatina de o Autospecială pentru Transport Victime Multiple a ISU Dolj și transportată la Spitalul nr. 1 din Craiova.
ISU CĂLĂRAŞI
În jurul orei 14.30, un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Budeşti a fost solicitat să intervină pe raza comunei Gălbina şi pentru preluarea unui copil în vârstă de doi ani care avea umărul dislocat.
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a drumurilor impracticabile, ambulanţa SMURD nu putea parcurge fără risc acest traseu, astfel încât s-a luat decizia ca o parte din misiune să fie îndeplinită de un echipaj cu o autospecială de stingere.
Copilul şi mama acestuia au fost iniţial transportaţi în oraşul Budeşti, de unde au fost preluaţi de către echipajul de acordare a primului ajutor calificat cu o autospecială SMURD şi transportaţi la spitalul din oraşul Olteniţa unde micuţul a fost preluat de către medici.
Pompierilor militari le-au fost apreciate eforturile de către tânăra mămică care le-a mulţumit pentru sprijinul acordat.
Pentru preluarea unei gravide aflată în a noua lună de sarcină, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari. La ora 21.20, un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de Pompieri Dragalina a intervenit pentru a o transporta pe tânăra de 23 de ani de la dispensarul Dragalina la spitalul din municipiul Slobozia. În condiţii de cod portocaliu de ninsoare abundentă şi viscol puternic şi vizibilitate redusă, parcurgând un drum naţional închis circulaţiei – DN 21, între Drajna şi Slobozia, pompierii au încredinţat femeia însărcinată personalului medical.
La foarte scurt timp, aceasta a dat naştere unui copil perfect sănătos.  Un autoturism în care se afla o familie cu doi copii, a derapat şi a nimerit într-un şanţ în satul Florica, comuna Vâlcelele.
Deşi nu au fost accidentaţi, oamenii au solicitat ajutorul pompierilor militari.Un echipaj al ISU Călăraşi format din patru pompieri militari a intervenit cu un autocamion de intervenţie pentru a debloca automobilul şi pentru a ajuta familia să ajungă în siguranţă acasă.
Alte două intervenţii asemănătoare au avut loc pe raza localităţii Lehliu Gară şi în localitatea Independenţa.
ISU BUZĂU
Începând cu ora 16.10 a zilei de 25 ianuarie 2014 autospeciala UTV ARGO şenilată şi 1 ATPVM, dislocate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, s-au deplasat pe DJ 205 Pietroasele – Greceanca pentru preluarea a doi pacienţi. La ora 16.50 pacienţii au fost preluaţi de autospecialele care s-au deplasat către localitatea Şarânga pentru a mai prelua alți doi pacienţi. La ora 19.30, autospecialele cu patru pacienţi au început deplasarea spre Buzău.
Citeşte şi: COD ROŞU DE NINSORI ŞI VISCOL! Uite ce spun meteorologii COD PORTOCALIU | 10 TRENURI BLOCATE ÎNTRE PLOIEŞTI ŞI PREDEAL! Uite ce s-a întâmplat  

DSC_0167_01.jpgIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

FABULOS! Cu cât a scăzut valoarea acțiunilor Coca-Cola la bursă, după ce Ronaldo a mutat două sticle la conferință!
PARTENERI - GSP.RO
FABULOS! Cu cât a scăzut valoarea acțiunilor Coca-Cola la bursă, după ce Ronaldo a mutat două sticle la conferință!
Olivia Steer, în centrul unui nou SCANDAL. Ce a îndrăznit să spună acum soția lui Andi Moisescu
Playtech.ro
Olivia Steer, în centrul unui nou SCANDAL. Ce a îndrăznit să spună acum soția lui Andi Moisescu
Bărbatul care şi-a ucis iubita, în Bucureşti, a fost găsit mort. Fetiţa de 4 ani a femeii a asistat la crimă
Observatornews.ro
Bărbatul care şi-a ucis iubita, în Bucureşti, a fost găsit mort. Fetiţa de 4 ani a femeii a asistat la crimă
Horoscop 15 iunie 2021. Racii nu au acces la anumiți oameni, dar nici dacă ar avea, nu le-ar folosi la nimic
HOROSCOP
Horoscop 15 iunie 2021. Racii nu au acces la anumiți oameni, dar nici dacă ar avea, nu le-ar folosi la nimic
Lumea filmului este în doliu. A murit o mare actriță, după ce a fost lovită de o trotinetă
Știrileprotv.ro
Lumea filmului este în doliu. A murit o mare actriță, după ce a fost lovită de o trotinetă
Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Telekomsport
Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)