Mergi direct la conținut »
Eroul de la Amatrice, otrăvit. Moartea câinelui a stârnit revoltă în Italia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Eroul de la Amatrice, otrăvit. Moartea câinelui a stârnit revoltă în Italia

Eroul de la Amatrice, otrăvit. Moartea câinelui a stârnit revoltă în Italia

Eroul de la Amatrice, otrăvit. Moartea lui Kaos, câinele care a găsit supraviețuitori în urma cutremurului din 2016, a stârnit revoltă în Italia, scrie The Guardian.

Kaos, un ciobănesc german, a fost numit ”Eroul de la Amatrice”, după ce a găsit supraviețuitorii îngropați sub moloz în orele de după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a distrusul micul oraș italian în august 2016.

Alături de proprietarul său, Fabiano Ettore, Kaos a fost printre primii care au ajuns la locul tragediei și a lucrat neobosit în următoarele săptămâni pentru a asista salvatorii.

Sâmbătă, Ettore și-a găsit câinele otrăvit în grădina casei sale din Sant’Eusanio Forconese, un oraș din provincia L’Aquila. ”Nu am cuvinte, nu pot să înțeleg un astfel de act oribil. Seara era în viață, în jurul orei două l-am auzit lătrând”, spune stăpânul animalului.

Activiștii pentru drepturile animalelor l-au numit pe ucigașul câinelui drept un „criminal periculos” și solicita sancțiuni mai severe împotriva celor care maltratează și ucid animalele.

„Au ucis eroul care, împreună cu salvatorii, a săpat cu cele patru labele sale ore întregi pentru a găsi supraviețuitorii acelui masacru”, a spus Rinaldo Sidoli, manager de comunicare pentru Animalisti Italiani. „Kaos a salvat oamenii și aceiași oameni i-au otrăvit.”

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă
Recomandări

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă

Kaos, născut la Roma la începutul anului 2015, a asistat și salvatorii într-un cutremur ulterior din Norcia, la sfârșitul lunii octombrie 2016. Cutremurul Norcia a fost cel mai puternic din Italia într-un deceniu, însă nu s-au pierdut vieți. Cel mai recent, el a ajutat la găsirea unui om dispărut.

„Nu ne vom odihni până nu se va face dreptate”, a spus Sidoli.

Poliția italiană a deschis o investigație privind otrăvirea suspectată.


Citește și: Șoferul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis de conducere și plăcuțe. Ambasada Suediei anunțase că plăcuţele sunt legale şi în România


 

Close
Închide
  Close