De Mihai Niculescu,

Totul a început printr-un mesaj pe Facebook care organiza un eveniment întitulat „Să luăm cu asalt Zona 51, ei nu pot să ne oprească pe toţi”. Evenimentul a fost lansat și alimentat de adepții teoriei conspirației care cred că în baza secretă din deșertul Nevada sunt ascunse nave extraterestre și ființe de pe alte planete.

Oamenii erau invitați să „invadeze” la 20 septembrie la 03:00 dimineaţa „Zona 51”, relatează France Presse și Agerpres. Existența bazei secrete nu a fost recunoscută decât în 2013 de către CIA, serviciul de contraspionaj american.

În total, 2 milioane de persoane se înscriseseră când Facebook a suprimat la începutul lunii august evenimentul, care nu respecta criteriile sale de publicare.

Matthew Roberts, iniţiatorul acestui eveniment, a recunoscut de atunci că nu a fost decât o simplă glumă care i-a trecut prin cap „când se plictisea la ora 02:00 dimineaţa”. Tânărul afirmă că a fost inspirat de un alt mesaj pe Facebook care invita la survolarea a 10.000 de lacuri în Minnesota şi i-a venit ideea „Zonei 51”.

Potrivit presei locale, doar 100 de persoane, deghizate sau purtând totuşi o bonetă din hârtie de aluminiu pentru a se proteja de radiaţii, au răspuns în final apelului în noaptea de joi spre vineri pentru o reuniune mai degrabă festivă. O singură persoană a fost reținută, un bărbat care urinase la intrarea în bază, a cărei cale de acces fusese închisă la circa 1,5 km în amonte de autorităţi.

Citeşte şi:

Cine este geniul din spatele Airbnb. Brian Chesky și-a cunoscut iubita pe Tinder și a fondat compania, care acum valorează 38 de miliarde de dolari, pentru a-și plăti chiria

O rușine națională. Cum a ales poporul președinte un informator al Securității

Un senator american i-a cerut lui Mark Zuckerberg să vândă WhatsApp și Instagram. Cum a reacționat CEO Facebook

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci