MENIU CAUTĂ
17 Dec. 2016 23:00 , de Radu Nistor

EXCLUSIV / Nume amuzante în noul Parlament: Cucul va cânta când se potolește Furtuna din Parlament

Distribuie

Nume amuzante în noul Parlament. Românii au trimis prin votul lor din 11 decembrie în Parlament, pentru a face legi pentru ei, 465 de senatori și deputați, unii cu ștate vechi, alții boboci în Casa Poporului. Unii dintre ei cu nume amuzante, care cu siguranță vor face deliciul aleșilor, la declarațiile din plen.

Tot în viitorul Parlament, care va intra în pâine din 20 decembrie, vom avea și tineri de numai 24 de ani, cum este liberala Mara Mareș, ea fiind juna deputaților, dar și octogenari ca medicul Leon Dănăilă, ales senator tot pe listele PNL.

Senatorii, deputații și angajații Casei Poporului vor zâmbi de fiecare dată când vor auzi de la tribuna Parlamentului nume de obiecte, animale, păsări sau fenomene ale naturii.

Nu este o glumă. Este numele unor aleși care timp de 4 ani vor face legi pentru ca românilor să le fie mai bine. Astfel, în noul Legislativ îi vom găsi pe juna pesedistă Mirela Furtună, pe USR-ista Cristina Prună sau pe social-democratul Ioan Dârzu. Vor vota legi și guverne și liberalul Corneliu Olar, pesedista  Doina Pană sau Ion Cupă.

Prin Palatul Parlamentului ar putea cânta cucul și s-ar putea auzi chiar cotcodăcitul găinii, întrucât Alexandru-Răzvan Cuc și Mihăiţă Găină sunt și ei printre noii noștri aleși. Alin Văcaru, Eugen Ţapu Nazare sau Vasile Cocoș sunt alte exemple de parlamentari cu nume haioase.

Dan Ciocan ar putea da cu ciocanul în masa de la prezidiu dacă nu-i va fi ceva pe plac. Gigel Ştirbu, Aurel Căciulă, Mircea Cazan,  Iuliana, Laura Scântei, Florin Cârciumaru sau Ion Spânu se numără printre senatorii și deputații care au nume haioase.

Citește mai multe despre Alegeri parlamentare, cocos, furtuna și Parlament pe Libertatea.

Comentarii