Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Împreună și la bine, și la greu. La Jilava, Niro și Cocoș fac echipă la deszăpezire
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV. Împreună și la bine, și la greu. La Jilava, Niro și Cocoș fac echipă la deszăpezire

Cei doi afaceriști închiși la Penitenciarul Jilava sunt scoși, zilnic, la deszăpezire, singurul beneficiu fiind doar eliminarea riscului de îngrășare. Colegii lor de celulă, mai norocoși, sunt scutiți de zile de închisoare.

De Maria Apostol,

Primăria Capitalei a încheiat un acord de voluntariat cu mai multe penitenciare prin care se prevede scoaterea deținuților în stradă, la deszăpezire, pe timpul iernii. Cei mai activi au fost condamnații de la penitenciarul Jilava, care au fost duși să curățe mai multe artere din Capitală.

Printre ele și zone ultracentrale unde sunt localuri de lux, cum ar fi zona Dorobanți, unde altădată colegii lor de penitenciar mult mai celebri, afaceriștii Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae (alias Niro), condamnați la câte doi ani și patru luni de închisoare în dosarul Microsoft,  se întrețineau la discuții cu băuturi fine. Chiar dacă nu au dorit să iasă  alături de ceilalți deținuți la deszăpezirea Capitalei, cei doi afaceriști nu au scăpat însă de muncă, iar conducerea penitenciarului Jilava, acolo unde sunt închiși, i-a scos la deszăpezit în incinta închisorii, spre amuzamentul colegilor.

Aceștia au ajuns să îi ia peste picior, tachinându-i non stop pe cei doi afaceriști, cu privire la efectul muncii la lopată. Cum Niro și Cocoș nu au tocmai o siluetă de invidiat, deținuții îi încurajează să tragă mai cu spor ca să dea jos kilogramele în plus.

Alții sunt mai norocoși

Lor li s-a alăturat și Dan Diaconescu, care nu își mai face siesta de după amiază, cu somn, cum era obișnuit după transmisiile lui nocturne, și trage la lopată cu orele , cot la cot cu Niro și Cocoș. Dacă pentru cei trei singurul avantaj îl reprezintă doar mișcarea, pentru ceilalți deținuți scoși la muncă în stradă aduce alte privilegii.

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo
Recomandări

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo

 

”Au fost mobilizați 100 de deținuți în acțiunile de deszăpezire. Potrivit prevederilor legale, la trei zile muncite, se scutesc patru zile din pedeapsă. Criteriile de selecție au fost de siguranță, nu de înălțime, greutate  sau culoarea ochilor. Nu au fost mereu aceeași 100, pentru că au mai fost semnalate accidente, dat fiind faptul că zăpada a înghețat. Acum s-a făcut coadă la spitalul penitenciarului”, a explicat comisarul Cristian Micu, reprezentant oficial al Penitenciarului Jilava.  

Oficialul se referă la cazurile unor deținuți care au avut nevoie de îngrijirea medicilor după ce au alunecat pe gheață sau au suferit disconforturi musculare din cauza efortului făcut.

Citește și: Niro, turnat și el de Dorin Cocoș

Close
Închide
  Close