EXCLUSIV/ Se mărită cu refugiați pentru plata facturilor. Căsătoria de conveniență, cea mai nouă afacere a româncelor sărace

19 mai 2017 23:30 De: ,

Milioanele de refugiați de prin toată lumea care asaltează fără încetare porțile Europei au deschis oportunități de afaceri nu numai pentru cei care au îmbrăcat haina călăuzelor, ci și multor… femei din România. Reprezentante ale sexului frumos cu o situație financiară ceva mai precară preferă să-și lege destinul de cel al unui imigrant care visează să umble liber pe Bătrânul Continent doar pentru a obține ceva mărunțiș care să le acopere plata facturilor curente!  

Povestea celebrului buletin de București, scrisă de foarte multe cupluri prin anii ‘80 – când se aranjau căsătorii plătite cu zeci de mii de lei doar pentru un domiciliu stabil -, se rescrie acum, după aproape patru decenii, tot în Capitală. E adevărat, cu niște diferențe venite la pachet odată cu secolul în care trăim. Locul buletinului a fost luat de dreptul de ședere în România, personajele care s-au îndrăgostit brusc de femei din țara noastră sunt refugiați, chiar ilegali, de prin mai toată lumea, iar ”taxa” pentru măritișul aranjat se plătește doar în monedă europeană.

Polițiștii bucureșteni de la ”Imigrări” au ”divorțat”, numai în cele câteva luni scurse de la începutul acestui an, cinci asemenea cupluri în care dragoste nu e, dar în care româncele au spus ”da” unor indivizi fugari de prin Turcia, Iordania și Egipt. Anul trecut, oamenii legii au stat în calea fericirii a 14 cupluri în care miza a fost dreptul de ședere în România.

”Unii dintre ei nici nu mai așteaptă ca dosarul să-și urmeze cursul. Pleacă singuri imediat ce căsătoria de conveniență a fost demascată. Își lasă imediat nevasta luată din interes. Alții sunt scoși sub escortă până la frontieră”, ne-au explicat surse din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

De la ”agațamente” făcute pe Facebook la căsătorii plătite, oficiate la primărie  

Cum toate au preț, și acceptul româncuțelor de a bifa o căsătorie trebuie recompensat. Numai că la acest capitol, fetele, cele mai multe cu o situație financiară ceva mai precară, au coborât în derizoriu ștacheta  tarifelor.

”Fără pretenții prea mari, cele mai multe acceptă să încheie o căsătorie de conveniență cu un refugiat pentru câteva sute de euro. Au fost și cazuri în care viitoarea soție s-a mulțumit cu sume derizorii, adică doar cu bani pentru a-și plăti întreținerea și facturile curente restante”, ne-au dezvăluit surse apropiate anchetelor care vizează astfel de căsătorii de conveniență.

Până să ajungă la altar, româncele măritate numai din interesul…fugarului – o afacere făcută pe bani cât de-o factură restantă – își mută viața pe internet. Sau lasă vorbă, din om în om, la porțile căminelor care-i găzduiesc pe imigranții ilegali. Rețelele de socializare sunt terenul neutru pe care viitorul mire și aleasa inimii lui, de fapt cea care, pe nimic, îi va deschide drumul spre țările din Europa, încearcă, cât de cât, să se cunoască. Urmează o întâlnire în care se stabilesc termenii celei mai noi afaceri în care s-au băgat românce sărace, iar la a treia ”înfățișare”, amândoi iscălesc întru dragostea lor eternă în fața ofițerului de Stare civilă. La adăpostul căsătoriei, ca membru de familie, refugiatul este, din acel  moment, un cetățean care, cu o investiție minimă, poate circula liber în toată Europa.

Cuplurile sunt supuse permanent unor teste și controale

Însă, ca un astfel de măritiș să reziste în timp, ”partenerii de viață” trebuie să poată să facă față controalelor și verificărilor polițiștilor de la ”Imigări”, dar și să treacă de interviurile la care sunt supuși periodic.

”Cei doi trebuie să facă dovada, printre altele, că locuiesc împreună, că s-au cunoscut înaintea căsătoriei, că nu există bariere lingvistice, că se cunosc suficient de bine încât să răspundă unor întrebări cu caracter personal legate de fiecare dintre ei, iar verificările la domiciliul declarat întregesc ancheta. Toate verificările pentru combaterea acestei practici se fac luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației”, ne-a declarat subcomisar-șef Ermina Mihai, purtător de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Trăia de zece ani în concubinaj cu un român, dar s-a măritat cu un imigrant ilegal egiptean

O căsătorie de conveniență încheiată între o româncă și un egiptean a fost desfăcută recent de polițiștii de la ”Imigrări, care l-au și expediat pe ”mire” în țara lui natală. Bărbatul de 40 de ani, care plătise pentru o nevastă care să-i asigure dreptul de ședere în România, intrase ilegal în țara noastră pentru a se căsători. Afacerea celor doi – care s-au plăcut pe Facebook –  a fost dată peste cap în  urma unor controale care au scos la iveală că ”mireasa” trăia în concubinaj de zece ani cu un alt bărbat, fapt care nu a împiedicat-o să spună ”da” la primărie.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro