Mergi direct la conținut »
AFP: Fără mărțișoare și flori în prima zi de primăvară din București din cauza temperaturilor scăzute
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > AFP: Fără mărțișoare și flori în prima zi de primăvară din București din cauza temperaturilor scăzute

AFP: Fără mărțișoare și flori în prima zi de primăvară din București din cauza temperaturilor scăzute

Agenția franceză de presă AFP scrie că România sărbătorește prima zi de primăvară fără tradiționalele mărțișoare, din cauza frigului.

Jurnaliștii francezi spun că vremea neobișnuit de rece care a lovit întreaga Europă în ultimele zile din februarie și primele din martie a afectat și obiceiurile locale, începând cu cele legate de prima zi de primăvară, 1 martie.

În acest sens, ei dau spre exemplu mărțișoarele românești, pe care le numesc ”amuletele primăverii”. În România, oamenii marchează prima zi calendaristică de primăvară fără mărțișoarele pe care le schimbă între ei mod tradițional pe 1 martie.

În București, unde a nins de luni și unde temperaturile se mențin în jurul valorii de minus 10 grade Celsius, vânzările de amulete norocoase „mărțișoare” au scăzut odată cu temperatura, scrie AFP.

De asemenea, florarii români au avut de suferit pentru că mărțișoarele se dau adesea alături de un buchet de flori, sau pot fi chiar înlocuite de acesta.

„1 martie este cea mai importantă zi a anului pentru noi, când vindem cele mai multe flori”, a declarat președintele Asociației Florarilor Români, Adrian Dinca pentru AFP.

Codul portocaliu de ger şi ninsori consistente a fost prelungit până pe 4 martie, potrivit ANM. Capitala şi mai multe judeţe din ţară vor fi afectate de noul val de răcire accentuată a vremii.

Pentru intervalul 1 martie, ora 23.00 – 4 martie, ora 10.00, meteorologii anunţă precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.


Citește și: REPORTAJ/Spectaculoasa viață a unui fost boxer și rugbyst din România, care a gătit pentru regina Elisabeta a Angliei


Close
Închide
  Close