De Mihai Niculescu,

Potrivit documentelor din instanța de judecată, Felicity Huffman, una din protagonistele serialului ”Desperate Housewives” și Lori Loughlin, care a jucat în serialul ”Full House”, au făcut parte din această schemă de fraudare.

Contra unor sume de bani plătite unor persoane cu influență din instituțiile de învățământ, copiii vedetelor erau admiși în instituțiile de învățământ trișând la examenele de admitere sau la probele sportive. Printre universitățile de elită unde a funcționat admiterea pe șpagă se află Yale, Stanford și Georgetown.

Potrivit procurorilor, capul rețelei era William „Rick” Singer, de 58 de ani, care a exploatat schema șpăgii prin firma sa de plasare Edge College & Career Network. Sumele plătite de părinți începeau de la câteva mii de euro și ajungeau chiar la 6,5 milioane de dolari, au stabilit anchetatorii.

Prin această schemă, William „Rick” Singer a câștigat aproximativ 25 de milioane de dolari, între 2011 și 2018.

Anchetatorii de la FBI au aflat că o persoană din firma coordonatoare a rețelei de șpagă le dădea studenților rezultatele corecte la întrebările de la examen, ba chiar dădea testele în locul lor sau le corecta tezele în așa fel încât să fie admiși.

Mai mult, părinții erau sfătuiți să spună instituțiilor de învățământ despre probleme inventate de sănătate ale copiilor ori evenimente neprevăzute în familie, precum nunți sau înmormântări, pentru a câștiga timp și a susține examenele mai târziu.

Părinții implicați în această schemă sunt un model de bogăție și privilegii” a spus procurorul de caz, în fața judecătorului, potrivit BBC News.

Felicity Huffman ar fi plătit 15.000 de dolari cu titlul de „contribuție caritabilă” pentru admiterea fiicei sale mai mari și se pregătea să repete operațiunea și pentru fiica ei mai mică.

Actrița din serialul ”Desperate Housewives” a fost acuzată de complicitate la fraudă și a fost înregistrată vorbind despre mecanismul de plată chiar cu soțul ei. Aceasta a fost reținută după ce a fost pusă sub acuzare, fiind ulterior eliberată contra sumei de 250.000 de dolari.

Actrița din Full House, Lori Loughlin, și soțul ei, care a fost de asemenea pus sub acuzare, au fost de acord să plătească o mită de 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să intre la Universitatea de Sud California, în echipa de canotoare. Fetele învață în acest moment la această universitate.

Lori Loughlin

Lori Loughlin

În total, 33 de părinți și 13 îndrumători de colegiu, antrenori ori apropiați ai firmei prin care s-a derulat schema, Edge College & Career Network au fost puse sub acuzare.


Citește și: 

Estul trage tare să ajungă Vestul! Premieră într-un oraș din România: Suceava trece la taxiuri electrice | FOTO


 

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură