Mergi direct la conținut »
Femeile din Sri Lanka vor putea să cumpere alcool după mai bine de 60 de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Femeile din Sri Lanka vor putea să cumpere alcool după mai bine de 60 de ani

Femeile din Sri Lanka vor putea să cumpere alcool după mai bine de 60 de ani

Femeile din Sri Lanka vor putea să cumpere alcool după mai bine de 60 de ani, ca urmare a unei îmblânziri a legii în acest sens, scrie RT

Guvernul țării a decis să elimine legea care interzice persoanelor de sex feminin să cumpere alcool sau să lucreze în locuri în care se vând băuturi alcoolice. Odată ce va intra în vigoare legea, femeile vor putea pentru prima dată după 63 de ani să aibă acces, legal, la alcool.

Un purtător de cuvânt al Mișcării pentru o Politică a Alcoolului a numit ridicarea interdicției „o mișcare foarte progresivă”. „Faptul că această lege colonială a reușit să reziste până astăzi este o rușine. Majoritatea legilor legate de alcool aici se bazează fie pe valori morale depășite, fie pe presiuni religioase; nu pe fapte și cifre „, a spus acesta pentru RT.

„Consumul de alcool este foarte scăzut în rândul femeilor locale, în principal datorită restricțiilor culturale. Încurajăm guvernul să adopte o abordare bazată pe fapte și să modifice legile învechite care reglementează industria”.

Sri Lanka este una dintre țările profund religioase. Recent, o britanică a fost arestată pentru că avea un tatuaj cu Budha pe care polițiștii de aici l-au considerat ofensator.


Citeșe și: Tudose anunță restructurarea: Vreau un guvern mai suplu. Dacă nu am dreptate, plec acasă!


 

Close
Închide
  Close