De Cristina Radu,

Mihai Șora leagă moartea jurnalistei de cazul bărbatul din orașul francez Nantes, care a fost găsit mumificat în apartamentul în care stătea cu chirie, mort de 11 ani. Poate nu ar fi fost găsit niciodată, spune filosoful, dacă proprietarul nu s-ar fi gândit la un moment dat să vândă locuința.

În opinia lui Șora, ambele exemple, în care apropiații celor decedați, familie sau prieteni, nu au sesizat lipsa lor, sunt dovezi că legăturile umane s-au slăbit, iar rețelele de socializare sunt mai degrabă „rețele de însingurare”.

„Nu am cunoscut-o pe Doamna Cristina Țopescu, nu știu ce fel de om era, nici ce-i plăcea sau ce nu. De aceea nu mi-aș îngădui să fac vreo observație despre viața dumneaei. Însă o asemenea moarte, într-o asemenea dureroasă singurătate, ar trebui să ne dea de gândit. Nu poți să nu te întrebi cum, oare, un astfel de om nu-și petrecea sărbătorile invitat de prieteni, alături de oameni dragi, căci vor fi fost, de bună seamă, destui care au prețuit-o la adevărata ei valoare. Cum de era, totuși, atât de singură? Un om părăsit… Doar câinii au vegheat-o după ce a murit”, a scris Mihai Șora pe pagina sa de Facebook.

Duminică seara, cunoscuta realizatoare TV Cristina Țopescu, fiica lui Cristian Țopescu, a fost găsită fără suflare în casa ei din Otopeni, pe care o împărțea cu mai multe patrupede, pe care le iubea ca pe copiii ei. Cristina nu mai fusese văzută de prieteni sau de cunoștințe din perioada Crăciunului, iar vecinii au devenit îngrijorați și au alertat poliția.

Citeşte şi:

Vlad Voiculescu, întrebat de Adriana Nedelea dacă cineva din Ministerul Sănătății putea sesiza absența Cristinei Țopescu: „Evident!”

Când au vorbit ultima dată cu Cristina Țopescu colegii de la postul unde avea emisiune. ”Părea că este bine, nu mi-a spus că ar avea probleme”

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează