Partidul Democrat din Orange County a emis rezoluţia de urgenţă prin care cere Consiliului comitatului să schimbe numele aeroportului. Rezoluția, semnată și de profesorii Fred Smoller şi Dr. Michael A. Moodian, de la Chapman University, ”condamnă declaraţiile rasiste şi bigote ale lui John Wayne”, pe care le caracterizează ca ”supremaţie albă, anti-LGBT şi anti-indigeni”.

Într-un interviu acordat în 1971 pentru revista Playboy, John Wayne (1907 – 1979) a susţinut că nu se simte vinovat că, în urmă cu cinci sau zece generaţii, aceşti oameni erau sclavi.

Cred în supremaţia albă până ce negrii vor fi educaţi până vor fi responsabili. Nu cred că trebuie să fie date poziţii de autoritate şi de conducere oamenilor iresponsabili.

John Wayne, în interviul pentru Playboy:

”Să nu-l judecăm pe baza unui interviu de acum 50 de ani”

”Haideți să spunem un lucru clar: John Wayne nu era un rasist! Cunosc sensul acestui cuvânt și iau lucrurile în serios. E nedrept să-l judeci pe tatăl meu pe baza unui singur interviu, de acum 50 de ani. Nu există dubii, acele cuvinte au cauzat durere și furie, însă chiar el a realizat că acele vorbea i-au fost puse într-un context nefericit. Adevărul este că el nu a sprijinit supremația albilor și obținerea puterii prin violență. Cei care l-au cunoscut știau că el îi judecă pe toți ca individ în partea și că era de părerea toată lumea merită aceleași oportunități”, a spus Ethan Wayne.

Fiul lui John Wayne, după ce politicienii au cerut ca aeroportul din Orange County să fie redenumit: ”Tata nu a fost rasist”
John Ethan Wayne

Dacă John Wayne ar fi fost acolo, i-ar fi îndepărtat pe acei ofițeri de pe George Floyd, fiindcă acesta era lucrul corect. Și ar fi stat în primele rânduri la protestele pentru schimbarea procedurilor poliției.

Ethasn Wayne:

Ethan a invocat, de asemenea, John Wayne Cancer Foundation, care luptă de 40 de ani pentru ajutorarea bolnavilor.

Aeroportul comitatului Orange a primit numele lui Wayne în 1979, după moartea actorului premiat cu Oscar. Trei ani mai târziu, în fața aeroportului a fost construită o statuie a lui John Wayne de 2,70 metri înălțime.

Citeşte şi:

Daniel Moroşanu, prim-vicepreședintele PNL Vrancea, care a dat Bac-ul la 42 de ani, a picat la Română cu nota 3,60: „Nu pot să accept”

DOCUMENTE | Firma care a câștigat licitația Ministerului Sănătății pentru 115 milioane de măști are declarații contradictorii în ofertă. Patronul firmei: „Am dat sute de mii în donații”

VIDEO | Şir de accidente în sectorul 2, după ce străzile au fost spălate cu o „substanță alunecoasă”. Viceprimar: „A fost amendată firma”

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI