MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 08:49

UPDATE: Fiul lui Liviu Dragnea și-a stabilit domiciliul într-o casă parohială din București

Distribuie

Fiul lui Liviu Dragnea și-a stabilit domiciliul într-o casă parohială din București, situată chiar în spatele Bisericii Sf. Elefterie, scrie Newsweek România. Luarea în spațiu a lui Valentin Dragnea ar fi fost făcută cu voia Bisericii Ortodoxe Române, notează sursa citată.

Foto: Inquam Photos

UPDATE: Arhiepiscopia Bucurestilor a făcut mai multe precizări în acest caz.

„Casele parohiale sunt folosite în special de preoții slujitori ai parohiilor respective și de familiile lor (potrivit Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, art. 48, alin. 1).

Preotul Dionis Tătulescu, cleric al Parohiei Sfântul Elefterie – Nou, cu acordul parohiei menționate și al Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, locuiește în casa parohială din strada Dr. Mihail Obedenaru Gheorghiade, nr. 1, împreună cu familia sa (soţia şi cele două fiice ale sale).

Una dintre fiicele preotului Dionis Tătulescu urmează a se căsători în luna august 2018 cu domnul Valentin Dragnea.

Fără a solicita acordul Parohiei Sfântul Elefterie – Nou și fără a înștiința Centrul eparhial, preotul Dionis Tătulescu a realizat demersurile legale, astfel încât viitorul său ginere, domnul Valentin Dragnea, și-a stabilit domiciliul în casa parohială de la adresa menționată, cu scopul de a se oficia căsătoria sa civilă în Municipiul Bucureşti.

Menționăm că în casa parohială a Parohiei Sfântul Elefterie – Nou nu își desfășoară activitatea nicio societate comercială, locuința nefiind sediul social pentru vreo societate comercială.

În concluzie, nu se justifică nicio învinuire a Bisericii Ortodoxe Române privind domiciliul actual al domnului Valentin Dragnea”, scrie în comunicatul Patriarhiei Române.


Jurnaliștii de la Newsweek România arată că, deși nu locuiește în respectiva casă parohială, Valentin Dragnea și-a înregistrat domiciliul acolo. Din acest motiv casa parohială ar apărea la Registrul Comerțului și în Monitorul Oficial la orice acțiune ce privește SRL-urile și SA-urile în care este implicat Valentin Dragnea.

Potrivit Newsweek, respectiva casă parohială este a viitorului socru al lui Valentin Dragnea și că luarea în spațiu s-a produs înainte de nunta care va avea loc pe 26 august la Palatul Snagov și s-a realizat cu acceptul Bisericii Ortodoxe Române.


Citește și:

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. Cum face Dragnea jr bani în vremea molimei. Executat de instanță pentru „țeapa” de 1,5 milioane de lei

Citește mai multe despre Valentin Dragnea pe Libertatea.

Comentarii