Mergi direct la conținut »
Fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost numit în Consiliul de Administrație al Biofarm. Andrei Hrebenciuc este implicat într-un dosar de corupție
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost numit în Consiliul de Administrație al Biofarm. Andrei Hrebenciuc este implicat într-un dosar de corupție

Fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost numit în Consiliul de Administrație al Biofarm. Andrei Hrebenciuc este implicat într-un dosar de corupție

Producătorul român de medicamente Biofarm a anunțat, joi, că noul director general al companiei va fi, începând din 15 noiembrie, Cătălin Vicol. El a fost numit ca urmare a deciziei Consiliului de Administrație din care fac parte Andrei Hrebenciuc, fiul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc, și Bogdan Alexandru Drăgoi, fost ministru de Finanțe, actual șef al SIF Banat-Crișana.

„Consiliul de Administraţie, cu majoritate de voturi, a decis revocarea din functia de director general interimar a Traianei Daniela Comşa începând cu data de 15 noiembrie”, este comunicatul transmis de producătorul român de medicamente Biofarm Bursei de Valori Bucureşti.

Din iunie, Biofarm are un nou Conisliul de Administrație din componența căruia fac parte: Andrei Hrebrenciuc, fiul politicianului Viorel Hrebenciuc (foto), și Bogdan Alexandru Drăgoi, fost ministru de Finanţe şi şef al SIF Banat-Crişana.

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc

În CV-ul lui Andrei Hrebenciuc publicat pe site-ul Biofarm se arată că fiul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc este în prezent lector universitar la Academia de Studii Economice din București. De asemenea, Andrei Hrebenciuc, fostul iubit al Elenei Băsescu, este autorul cărții „Iluzia. Erou si antierou în crizele economice”.

Producătorul de medicamente Biofarm are o capitalizare de 334,04 milioane lei. SIF Muntenia deţine 50,98% din acţiunile companiei, SIF Banat-Crişana – 23,22%, iar SIF Moldova – 13,57%.

Compania a fost fondată în 1921 și este unul dintre primii producători români de medicamente și suplimente alimentare. Portofoliul Biofarm cuprinde peste 200 de produse care acoperă aproximativ 61 de arii terapeutice.

Produsele societăţii sunt prezente în ţări precum Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazahstan, Lituania, Republica Moldova, Mongolia, Rusia, Ucraina şi Ungaria.

Andrei Hrebenciuc, alături de tatăl său, fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, este implicat într-un dosar de corupție. Pe 9 mai, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis ca Viorel Hrebenciuc să fie condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, în dosarul retrocedărilor de păduri din Bacău.  De asemenea, Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat tot la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la trafic de influență, după recunoașterea învinuirii. Instanța a mai dispus achitarea lui Andrei Hrebenciuc pentru constituire de grup infracțional și instigare la spălarea banilor. Pedeapsa lui Andrei Hrebenciuc a fost suspendată pentru un termen de încercare de 4 ani.

În acelaşi dosar a fost achitat și fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, acuzat de consituirea unui grup infracţional organizat şi de spălarea banilor a fost achitat.


Citește și Libertatea a vorbit cu primarul care i-a numit pe români „beţivi şi puturoşi”: „Când mă duc după oameni, eu asta găsesc pe la cârciumi”


 

Close
Închide
  Close