Mergi direct la conținut »
Cum justifică fiul primarului PSD al comunei Ciofrângeni creșterea spectaculoasă a salariului său: „Lucrăm cu bolnavii, care au multe boli”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum justifică fiul primarului PSD al comunei Ciofrângeni creșterea spectaculoasă a salariului său: „Lucrăm cu bolnavii, care au multe boli”

Cum justifică fiul primarului PSD al comunei Ciofrângeni creșterea spectaculoasă a salariului său: „Lucrăm cu bolnavii, care au multe boli”

În doar doi ani, Dragoș Panțeru, fiul primarului PSD din comuna Ciofrângeni, a înregistrat o creștere salarială fabuloasă de 400%! Nu și-a schimbat locul de muncă, ci a continuat să fie șef al unei mici policlinici cu 25 de paturi. Întrebat de jurnaliștii Libertatea de această mărire, el a spus că are „75% spor de periculozitate”.

De Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan,

Dragoș Panțeru este șeful Unității de Asistență Medico-Socială Dedulești, o mică policlinică din satul celebru pentru mititei. Contactat de Libertatea pentru a explica creșterea fabuloasă, el a afirmat că leafa i-a crescut din cauza muncii cu risc ridicat.

– Domnule Panțeru, de la Libertatea vă deranjăm. Ne interesează din ce motive v-a crescut salariul până la aproape 2.000 de euro pe lună față de ultima declarație de avere.
– Salariul e la fel.

– Știți, în 2018 ați declarat 109.000 de lei. În 2016, doar 25.000 de lei.
– Hmmm… Stați puțin, verific și vă sun.

Libertatea îl resună peste 20 de minute.

– Ne auziți?
– Da, scuze, sunt pe drum, nu am avut semnal. Haideți să vă explic: în 2016 aveam un spor de 15% pentru lucru în condiții deosebit de periculoase.

– Așa. Dar salariul e mărit în 2018.
– Da, pentru că acum am un spor mărit la 75%!

– 75%?!
– Da, pentru că lucrăm în condiții deosebit de periculoase.

– Mă scuzați, care ar fi acelea?
– Păi, lucrăm cu bolnavii, care au multe boli…

– Ce boli? Ce bolnavi vin la dumneavoastră?
– Multe boli. Mai multe.

– De exemplu? Pulmonare? Boli contagioase?
– Da, și plămâni, și sunt mulți bătrâni. Îngrijiri paliative, unii au Alzheimer. Trebuie să stăm tot timpul cu ei. Avem 25 de paturi. Acum o să mai facem un corp.

Citește continuarea interviului: 

Fiului unui primar PSD i s-a mărit salariul cu 400% în doi ani! Absolvent de Sport, Dragoș Panțeru câștigă 2.000 euro pe lună, ca șef la o mică policlinică de comună!

Close
Închide
  Close