Mergi direct la conținut »
Ford acuzat de "trădare" în Franţa. Decizia care l-a revoltat pe ministrul de Finanțe
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ford acuzat de "trădare" în Franţa. Decizia care l-a revoltat pe ministrul de Finanțe

Ford acuzat de „trădare” în Franţa. Decizia care l-a revoltat pe ministrul de Finanțe

Ford a anunţat, joi, că a respins oferta de preluare venită de la Punch Powerglide pentru uzina sa de la Blanquefort, optând în schimb să oprească producţia la această facilitate unde lucrează 850 de salariaţi. 

Decizia a fost primită cu greutate de ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire care a acuzat constructorul american de „trădare” şi i-a solicitat să revină asupra deciziei, potrivit Agerpres.

„Sunt revoltat de această decizie a cărei singură justificare pentru Ford este să crească cotaţia acţiunilor sale la bursă. Vreau să cer în mod solemn Ford să revină asupra deciziei şi să accepte oferta de preluare venită de la Punch pentru a garanta viitorul uzinei de la Blanquefort”, a declarat Bruno Le Maire.

Locurile de muncă pierdute la uzina de la Blanquefort vor fi o lovitură pentru preşedintele Emmanuel Macron, în condiţiile în care vin într-un moment în care există proteste de stradă cu privire la planurile lui Macron de liberalizare a economiei, inclusiv prin flexibilizarea legislaţiei muncii.


Reacția șocantă a șefului Gărzii de Mediu Prahova la problema poluării de la Blejoi: „Aparatul a luat-o un pic razna. Ce măsuri pot eu să o iau?”


 

Close
Închide
  Close