Mergi direct la conținut »
Fostul parlamentar Dragoș Adrian Iftimie e obligat să plătească daune unui poliţist pe care l-a înjurat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Fostul parlamentar Dragoș Adrian Iftimie e obligat să plătească daune unui poliţist pe care l-a înjurat

Fostul parlamentar Dragoș Adrian Iftimie e obligat să plătească daune unui poliţist pe care l-a înjurat

Fostul parlamentar Dragoș Adrian Iftimie e obligat să plătească daune unui poliţist pe care l-a înjurat, judecătorii spunând că a adus atingere onoarei agentului.

Un caz mai puțin obișnuit a fost pe masa judecătorilor de la Secţia Civilă a Tribunalul Iaşi. După doi ani de judecată şi şase ani trecuţi de la momentul faptei, fostul deputat de Vaslui Dragoş Iftime a fost obligat să plătească daune morale de 2.500 de lei unui agent de Poliţie pe care l-ar fi jignit şi înjurat.

Motivarea judecătorilor arată că în iulie 2011 reclamantul, agent şef principal de Poliţie în cadrul Poliţiei Transporturi Aeriene Iaşi, a oprit o maşină în care se afla Adrian Dragoş Iftime, deputat în Parlamentul României, deoarece îi lipsea plăcuţa de înmatriculare din faţă.

„Întrucât agentul de poliţie urma să aplice o sancţiune contravenţională conducătorului auto, a solicitat acestuia actele de identitate, permisul de conducere  şi celelalte documente specifice, apoi s-a îndreptat spre punctul de control în vederea efectuării verificărilor necesare”, au precizat judecătorii.

Judecătorii au audiat doi martori care au precizat că atât Iftime cât şi o altă persoană care se afla în mașină ar fi avut un comportament „recalcitrant şi violent verbal” și că agentul de poliţie ar fi fost înjurat.

Unul dintre martori a declarat că fostul demnitar, care era pasager, ar fi refuzat atunci să se legitimeze, invocând „că el este o persoană importantă şi se grăbeşte la Vaslui la o şedinţă”.

Deputatul nu a recunoscut faptele în timpul procesului.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Ami, drumul de la XXL la XXS. „Am o problemă să găsesc haine pe măsura mea”

Close
Închide
  Close