MENIU CAUTĂ
08 Ian. 2013 14:25

Fostul președinte executiv al PSD Suceava, chemat în instanță la doi ani după deces

Distribuie

La sfârșitul anului trecut , mai precis pe data de 31.12.2012, a fost înregistrat la Curtea de Apel Suceava recursul înaintat de Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, împotriva sentinţei date anterior de Judecătoria Suceava în dosarul de corupţie ce vizează Asociaţia pentru Democraţie din Bucovina, Petru Murariu şi Roman Stecyk.
Recursul vine după ce, în 20 noiembrie anul trecut, Judecătoria Suceava a hotărât, în rejudecare, achitarea fostului trezorier al PSD Suceava, Petru Murariu, trimis în judecată de DNA în cursul anului 2008, pentru că fapta pentru care a fost trimis în judecată ”nu există”.
Judecat în acelaşi dosar, fostul preşedinte executiv al PSD din acea perioadă Roman Stecyk, decedat acum doi ani, ar fi putut să se odihnească în pace, instanţa de fond stabilind că procesul împotriva acestuia s-a stins, constantându-se decesul.
Dosarul în care cei doi lideri PSD au fost incriminaţi a avut un traseu si-nuos. După trimiterea în judecată a celor doi de către Serviciul Teritorial Suceava al DNA, magistraţii de la Judecătoria Suceava, Tribunal, Curte de Apel, s-au pronunţat în fel şi chip, dând dreptate când procurorilor, când inculpaţilor. ~nalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, anul trecut, trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa de fond. Acum aproape trei ani, Roman Stecyk a decedat, dar ca o tristă ironie a sorţii, acesta a fost în continuare citat. La unul dintre termenele anterioare, în faza de rejudecare, Roman Stecyk era citat ”în cunoştinţă” în condiţiile în care el murise de doi ani. Soluţia dată de judecătorii suceveni poate fi atacată cu recurs de procurori la Curtea de Apel Suceava.

Comentarii