Mergi direct la conținut »
FOTO | Cum arată prânzurile școlare în diferite țări. Copiii sunt hrăniți cu tofu, fructe de mare și alte mâncăruri exotice
Ştiri Libertatea > Ştiri > FOTO | Cum arată prânzurile școlare în diferite țări. Copiii sunt hrăniți cu tofu, fructe de mare și alte mâncăruri exotice

FOTO | Cum arată prânzurile școlare în diferite țări. Copiii sunt hrăniți cu tofu, fructe de mare și alte mâncăruri exotice

Mesele service în școlile din întreaga lume diferă de la țară la țară, cum este de așteptat. În unele, copiii  sunt hrăniți cu tofu sau fructe de mare, în timp ce în altele primesc friptură. Un lucru este cert, în majoritatea țărilor, elevii au parte de un prânz cu legume.

Prânzurile școlare din Spania, Ucraina, Grecia, Coreea de Sud, Brazilia, precum și alte țări diferă în funcie de alimentele populare din fiecare țară, ceea ce nu este surprinzător. Un lucru au însă toate aceste țări în comun și anume că masa elevilor este gândită astfel încât să fie cât mai sănătoasă. Reprezentanții organizațiie Sweetgreen, care duce o campanie privind combaterea obezității la copii, a comparat mesele service în școlile din întreaga lume atrăgând atenția că în cele din Statele Unite sunt mai multe alimente procesate.

Obezitatea infantilă a fost un subiect aflat mereu îna tenția fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, care a avut numeroase campanii în încercarea de a opri acest fenomen. De altfel, ea a inițiat un program care prevedea mese mai sănătoase în cantinele școlare, însă soarta acestuia a ajuns să fie în pericol, fiind posibil să fie suspendat de actuala administrație de la Casa Albă.

Italia

Elevii din Italia pot servi la masa de prânz pește cu rucola, paste cu sos de roșii, salată, precum și struguri.


Finlanda

Supă de mazăre, salată de sfeclă, morvos fiert, clătite cu fructe de pădure – așa arată o masă servită în cantinele școlare din Finlanda.


Franța

Un elev francez mănândă la prânz friptură cu garnitudă de fasole verde și morcovi, brânză și fructe proaspete (mere și kiwi, în acest caz).


Brazilia

În Brazilia, elevii mănâncă orez cu fasole neagră, salată verde, carne de porc cu legume, precum și banane coapte.


Coreea de Sud

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Meniul din cantinele școlare sud-coreene include supă de pește, orez cu tofu, legume proaspete și mâncarea tradițională Kimchi.


Grecia

În Grecia, elevii sunt hrăniți cu sarmale în foi de viță de vie, pui la cuptor cu orez, salată de roșii și castraveți, iaurt cu rodie, precum și fructe proaspete.


Ucraina

În Ucraina, elevii au parte de cârnați cu piure, saltă de varză, clătite și dulceață.


Spania

Prânzul din cantinele școlare spaniole include orez cu creveți, gazpacho, legume proaspete, precum și critice.


Statele Unite

Mazăre, chicken nuggets, piuere de cartofi, fructe și o fursec – așa arată un prânz din cantinele școlare din SUA.

Close
Închide
  Close