Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO| Șoferii au dat năvală în service-uri să își schimbe cauciucurile odată cu prima ninsoare

FOTO| Șoferii au dat năvală în service-uri să își schimbe cauciucurile odată cu prima ninsoare

Șoferii din București au dat năvala în service-uri să își schimbe cauciucurile de vară cu unele de iarnă, după ce vineri seara a căzut prima ninsoare în Capitală.

Vulcanizările și service-urile auto au fost pline în cursul zilei de sâmbătă, după ce șoferii au ieșit să-și schimbe cauciucurile de vară cu unele de iarnă pentru a se feri de eventuale amenzi, dar și pentru a fi în siguranță pe șosele.

Potrivit Codului Rutier, OG 5/2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, prevede că șoferii sunt obligați să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă când circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În cazul neechipării mașinilor cu anvelope de iarnă, pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei șoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare și amenzi între 1305 și 2.900 de lei.

În București a început să ningă, vineri seara, aceasta fiind prima ninsoare din sezonul 2018-2019 din Capitală. Fulgii sunt mici și nu s-au așternut în strat de zăpadă, dar bucureștenii care au ieșit pe străzi în cursul serii au putut să se bucure de prima ninsoare.

Ninsoarea nu este o surpriză, meteorologii anunțând că în aceste zile România este lovită de un val de frig arctic care va aduce zăpadă în aproape toată țara. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de răcire a vremii, valabilă în majoritatea regiunilor, începând din dimineaţa zilei de vineri şi până duminică la prânz.

Foto: Vlad Chirea/Libertatea


Citește și: Un fost director Metrorex rupe tăcerea: Toate sistemele de ventilaţie de la metrou trebuiau înlocuite după 1990


 

Close
Închide
  Close