MENIU CAUTĂ

Foto special | Uite cum s-a schimbat Steve Jobs în ultimii ani

Distribuie

"Am spus întotdeauna că, dacă va veni ziua în care nu-mi voi mai putea îndeplini îndatoririle în calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru", a declarat Jobs.

La doar două zile de la demisia sa, Jobs a fost surprins de fotografii site-ului TMZ.com, arătând groaznic, foarte slăbit.

Jobs, în vârstă de 56 de ani, se afla în concediu medical din ianuarie, pentru o durată nedeterminată. Cu doi ani în urmă a suferit o grefă de ficat, iar în 2004 a fost diagnosticat cu cancer de pancreas.

Cine e Steve Jobs?

Născut în februarie 1955, Steven Paul Jobs este co-fondatorul Apple Computer.  Împreună cu Apple Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfârşitul anilor ’70. Cei doi au pus astfel în 1976 bazele „Apple”, plecând cu 1.300 de dolari. Pentru a  „ridica” Apple, cei doi Steve şi-au vândut cele mai de preţ obiecte. Jobs şi-a vândut mini autobuzul Volkswagen, iar Wozniac şi-a vândut calculatorul Hewlett Packard.

La începutul anilor ’80, încă lucrând la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfeţele grafice operate prin intermediul mouse-ului îl pot avea.

În 1984, Steve a lansat primul Mac. Era primul computer personal, cu o interfaţă grafică. În anul 1985, Steve a fost dat afara de la Apple şi şi-a deschis o nouă companie numita „NeXT”. Achiziţia lui „NeXT” din anul 1997 de către Apple l-a adus înapoi pe Jobs la companie pe care o fondase.

Ultima dintre cele mai notabile realizări a lui Steve Jobs este lansarea în ianuarie 2010 a controversatului iPod, una din cele mai scumpe şi mai dorite playere media de pe piaţă. Produsul a întrecut toate aşteptările, ajungând la 15 milioane de exemplare vândute anul trecut.

Americanul are o avere evaluată anul acesta la 8,3 miliarde de dolari.
Sursă: Mediafax

Citește mai multe despre Steve Jobs pe Libertatea.

Comentarii