Mergi direct la conținut »
FOTO| Tren deraiat în Dortmund. Gara centrală din oraș a fost închisă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

FOTO| Tren deraiat în Dortmund. Gara centrală din oraș a fost închisă

Un tren a deraiat în orașul german Dortmund, luni seara, iar din primele informații nici o persoană nu a fost rănită. Gara centrală din Dortmund a fost închisă în urma incidentului, scrie ABC News.

Un tren de mare viteză, care circula de la Duesseldorf la Berlin, a deraiat în jurul orei locale 7, în timp ce se îndrepta spre peronul din Gara Centrală , iar pasagerii din el au fost evacuați în cel mai scurt timp fără a fi cineva rănit, a transmis poliția din Dortmund.

Presa germană scrie că există suspiciuni că deraierea s-a datorat manifestanților care au ieșit pe străzile din oraș de 1 Mai. Aceștia ar fi pus obiecte metalice pe șină, ceea ce a dus la deraierea trenului.

Autoritățile nu comentează însă cauzele incidentului, transmiâînd doar că a fost deschisă o anchetă în acest sens și că se investighează toate ipotezele în cazul incidentului feroviar. „Cauzele deraierii nu sunt cunoscute în acest moment. Nu ştim dacă au fost plasate obiecte pe calea ferată, dacă a existat vreo influenţă a protestatarilor. Analizăm toate posibilităţile”, a transmis Poliţia regională.

Orașul Dortmund a fost recent scena unui alt incident nefericit. La 11 aprilie, autocarul cu jucătorii echipei Borussia Dortmund se îndrepta spre stadion pentru un meci din Champions League cu AS Monaco în momentul producerii a trei explozii, care l-au rănit pe fundașul spaniol Marc Bartra și au dus la amânarea cu o zi a partidei.

Incidentul a fost tratat inițial ca unul terorist, în urma găsirii la locul exploziilor a unui bilet care sugera o legătură islamistă.

Poliția a precizat că dispozitivele explozive au fost implantate într-un gard viu din apropierea parcării hotelului.

Close
Închide
  Close