Mergi direct la conținut »
Fundația Vodafone Romania finanțează cu 1,1 milioane de euro proiectul renovării și modernizării Secției de Terapie Intensivă nou-născuți Constanța
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Fundația Vodafone Romania finanțează cu 1,1 milioane de euro proiectul renovării și modernizării Secției de Terapie Intensivă nou-născuți Constanța

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța, demarat în august 2017 și aflat în prezent în desfășurare, va beneficia de un consistent ajutor financiar din partea Fundației Vodafone România. Reprezentanții organizației românești neguvernamentale au anunțat că vor investi în respectivul proiect nu mai puțin de 1,1 milioane de euro. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței anuale Connecting for Good, care reunește cei mai importanți parteneri ai fundației, ONG- urile și beneficiarii programelor sale.

De Cristian Burcioiu,

Inițial, în cadrul evenimentului care a lansat proiectul ce vizează modernizarea Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța, fundația a anunțat că bugetul necesar lucrărilor – estimat la 1,3 milioane de euro -, va fi asigurat în urma unei campanii de donații și sponsorizări derulate de cei doi parteneri, asociațiile ”Dăruiește Aripi” și ”Inima Copiilor”, și completat de o sumă importantă care va reprezenta dublul sumei strânsă astfel, bani asigurați de Vodafone România. În contextul creșterii cu 200.000 de euro a bugetului inițial (n.r. de la 1,3 milioane de euro,la 1,5 milioane de euro), – cheltuieli care vizează cheltuieli suplimantare neprevăzute -, reprezentanții Fundației Vodafone România au anunțat în cadrul conferinței de ieri că valoarea finanțării în cazul acestui proiect derulat la Constanța se ridică la 1,1 milioane de euro.

Modernizarea Secției de Terapie Intensivă, una dintre cele mai ample inițiative a Vodafone România

„Proiectul de la Constanța este una dintre cele mai importante și ample inițiative în care s-a implicat fundația în cei 20 de ani de existență. Am parcurs deja mai multe etape importante, iar schimbarea este deja vizibilă. Dată fiind complexitatea proiectului, am ales să ne implicăm nu doar prin finanțarea anunțată, care va acoperi cea mai mare parte a bugetului necesar pentru finalizarea noii secții, ci și prin preluarea unor activități ce țin direct de managementul proiectului”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Lucrările de renovare și modernizare au început acum zece luni

Renovarea și modernizarea Secției de Terapie Intensivă nou-născuți de la Spitalul Județan Constanța a început – prin lucrări de reconstrucție -, în luna august a anului 2017. Acum, structura nouă o înlocuiește pe cea veche, pereți noi sunt în locul celor cu deficiențe structurale, spațiul interior a fost recompartimentat, iar o nouă strcutură metalică exterioară a fost proiectată pentru a susține echipamantele de aer condiționat medical. De asemenea, lucrările se află în etapa de montare a infrastructurii de bază pentru instalația electrică.

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare
Recomandări

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

 

Fundația Vodafone România, implicată în patru arii strategice

Sănătatea este una dintre cele patru arii strategice de investiție pentru Fundația Vodafone România, alături de educație, servicii sociale și voluntariat. În 20 de ani de activitate, fundația a investit aproape 17 milioane de euro în inițiative dezvoltate la nivel național în acest domeniu, mai mult de jumătate din bugetul anual fiind direcționat către astfel de proiecte. Printre acestea s-au aflat construirea Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Marie Curie din București, cea mai modernă de acest fel din sud-estul Europei, cu o investiție de aproximativ 1,8 milioane de euro. Secția de la Constanța va fi refăcută după modelul celei de la Marie Curie. Aici urmează să fie implementată o soluție de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. Această soluție va reprezenta cel de-al zecelea proiect de telemedicină, primul de acest fel din România fiind implementat în 2005, pe ambulanțele SMURD, tot prin sprijinul acordat de Fundația Vodafone România.

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”
Recomandări

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”

 

In 20 de ani, Fundația Vodafone România a investit 28 de milioane de euro în proiecte și a avut 2,7 milioane de beneficiari

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 28 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, https://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

 

Close
Închide
  Close