MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Furtună extrem de puternică în Germania, cel puțin 20 de persoane au fost rănite. Vântul a suflat cu 110 kilometri la oră

Distribuie

O furtună extrem de puternică a lovit Germania și cel puțin 20 de persoane au fost rănite de copacii prăbușiți. Vântul a suflat în rafale care au atins și 110 kilometri la oră, au anunțat meteorologii.

Furtuna violentă de miercuri a afectat în special nordul Germaniei.

Trei femei şi patru bărbaţi aflaţi la o petrecere de nuntă în landul nordic Mecklenburg-Pomerania de Vest au fost grav răniţi în urma prăbuşirii unei crengi dintr-un copac, în timp ce un alt bărbat a suferit leziuni minore.

De asemenea, un copac dat jos de o rafală de vânt s-a prăbuşit peste oaspeţii unei petreceri în aer liber în apropiere de Berlin. 11 persoane au fost rănite, relatează DPA și Agerpres.

Și Berlinul a fost lovit de frontul de furtună „Klaus”, însoţit de rafale de vânt de aproximativ 110 de kilometri pe oră, potrivit Serviciului Meteorologic German.

De asemenea, drumurile au fost inundate temporar şi mai multe bărci s-au răsturnat pe lacul Wannsee. Trenurile pe distanţe lungi au rămas blocate în gara centrală din Berlin după ce echipamentele tehnice au fost avariate şi mai mulţi copaci au căzut pe şine.


Citește și: Institutul Reuters a sesizat schimbarea Libertatea: „Echipa de investigații deschide dezbateri importante, prin social media”


Citește mai multe despre Germania pe Libertatea.

Comentarii