De Răzvan Mihalașcu,

Aceleași surse susțin că medicii nu au sesizat imediat că pacienta arde mocnit. De asemenea, focul a fost stins cu apă și nu cu extinctorul aflat în sala de chirurgie.

Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, când, din cauza complicațiilor, a fost nevoie ca pacienta să fie operată de urgență. Femeia fusese operată inițial pe 13 decembrie de medicul Mircea Beuran, șeful clinicii de chirurgie de la Spitalul Floreasca.

Medicul Beuran nu se afla în spital duminică, 22 decembrie, iar, în aceste condiții, operația a fost începută de alți chirurgi. Intervenția a fost realizată de medici din echipa acestuia.

Intervenția chirurgicală a fost realizată de medici cu specializare și experiență în chirurgie, având vârste de 35-40 de ani. Numele acestora nu au fost făcute publice până în prezent. De altfel, medicul Mircea Beuran a semnalat incidentul la raport, fără a menționa însă numele celor care au realizat operația, conform G4Media.

„În acest caz tragic, graba și/sau o cantitate prea mare de soluție au făcut ca sub câmpul steril să se formeze vapori, care au ars mocnit sub câmpul steril, astfel că nu și-au dat seama imediat că arde”, au precizat sursele medicale.

În momentul în care focul s-a extins, a fost panică în sala de operație, iar peste pacientă a fost turnată apă, deși ar fi trebuit să fie folosit stingătorul de incendii existent în sala de operație.

Ulterior, pacienta a fost mutată pe brațe, pe o altă masă și dusă într-o altă sală de operație, unde intervenția chirurgicală a fost încheiată de medicul Beuran.

Citeşte şi:

Mărturii șocante făcute de angajații Spitalului Floreasca despre pacienta care a ars pe masa de operație. Focul s-a extins spre capul femeii

Cazul pacientei arse la Floreasca: Incendiul a pornit de la folosirea greșită a bisturiului electric alături de un dezinfectant inflamabil

Georgică Severin, șeful Radioului public, își caută bufetier personal! Care este fișa postului

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează