Mergi direct la conținut »
Gabriela Firea a aprobat mitingurile electorale ale PSD, USR şi PNL. "Mi-aş dori să fie evenimente paşnice"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Gabriela Firea a aprobat mitingurile electorale ale PSD, USR şi PNL. "Mi-aş dori să fie evenimente paşnice"

Gabriela Firea a aprobat mitingurile electorale ale PSD, USR şi PNL. „Mi-aş dori să fie evenimente paşnice”

Primarul Municipiului București (PMB), Gabriela Firea, a declarat astăzi că a aprobat, în calitate de primar general, mitingurile electorale ale PNL, USR şi PSD, care vor avea loc în această lună în Capitală. Edilul a precizat că îşi doreşte ca evenimentele să fie paşnice.

De Dragoș Tănase,

„Vedem în ultima perioadă că valul de violenţă creşte şi nu e de bun augur. (…) Legat de manifestaţii – ca primar general mi-aş dori ca cele ce se vor organiza la Bucureşti în zilele următoare să fie toate evenimente paşnice, aşa cum au fost asumate de organizatori. Pe 18 mai s-a aprobat deja în comisia de la PMB şi am semnat şi eu protocolul – un miting al PNL în Piaţa Victoriei. Pe 24 mai, o manifestare organizată de USR, în Parcul Izvor. Şi săptămâna viitoare va fi organizat un eveniment şi de către PSD. Ca primar general am aprobat toate evenimentele publice, conform Legii 50, care se vor desfăşura în Bucureşti”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la România TV.

Primarul general a mai subliniat că face apel la toţi cei care vor participa la mitinguri să nu creeze „lupte de stradă”.

La mitingul PNL din Piața Victoriei va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, astfel că măsurile de siguranţă vor fi sporite.

Săptămâna viitoare, PSD anunță miting de peste 100.000 de persoane, la Romexpo.

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, a anunţat marţi că structurile de Poliţie şi de Jandarmerie identifică persoanele violente de la mitingurile PSD, fiind „vizualizate imaginile”.

Ministrul a explicat că nu este nevoie să existe victime ale agresiunilor pentru deschiderea unei investigaţii penale şi a spus că se aşteaptă să aibă sprijinul procurorilor.


Citește și:

Filiala PSD Sascut a dus elevi la mitingul de la Iași, iar acum îi învață să mintă că au fost în excursie!

VIDEO | Mitingul PNL de la Iaşi. Klaus Iohannis: „În Europa, România contează! în Europa, votul românilor contează!”

Gafa premierului Dăncilă la mitingul PSD de la Galaţi. „Facem aici Summitul de la Iași”


 

Close
Închide
  Close