Mergi direct la conținut »
Duelul mitingurilor, pe final de campanie. PNL îl aduce pe Klaus Iohannis în Piaţa Victoriei, PSD descinde la Dâmboviţa. Dragnea evită să meargă în Teleorman
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Duelul mitingurilor, pe final de campanie. PNL îl aduce pe Klaus Iohannis în Piaţa Victoriei, PSD descinde la Dâmboviţa. Dragnea evită să meargă în Teleorman

Duelul mitingurilor, pe final de campanie. PNL îl aduce pe Klaus Iohannis în Piaţa Victoriei, PSD descinde la Dâmboviţa. Dragnea evită să meargă în Teleorman

Partidele se pregătesc pentru ultimele acţiuni de amploare, din campania pentru alegerile europarlamentare. Liberalii le-au luat-o înainte celor de la PSD şi au reuşit să antameze Piaţa Victoriei pentru sâmbătă, la miting fiind aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis. Locaţia din faţa Guvernului României, devenită un simbol al protestelor anti-guvernamentale, de după Ordonanţa 13, şi al violenţelor de la mitingul Diasporei, din 10 august 2018, este dorită de toate formaţiunile, pentru încheierea campaniei.

De Valentina Postelnicu,

Orban: „Preşedintele are dreptul legal, chiar obligaţia de a se implica în referendum şi de a susţine acest referendum prin orice fel de apariţie publică”.

Mitingul PNL va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, în faţa Guvernului României. Liderul PNL Ludovic Orban spunea că ete şi moral şi legal ca preşedintele Klaus Iohannis să fie prezent alături de liberali, în campanie.

„Eu cred că este profund moral să faci campanie pentru referendumul la care populaţia românească este chemată să spună foarte clar că nu este de acord cu amnistierea şi graţierea faptelor de corupţie”, spunea el.

Social-democraţii ar putea avea mitingul la Bucureşti în cursul săptămânii viitoare, ultima săptămână de campanie, de altfel. Cei de la PSD ar fi  vrut să îşi organizeze mitingul tot în Piaţa Victoriei, însă au avut o surpriză neplăcută. Sâmbătă a luat deja autorizaţie PNL, iar duminică, în Piaţă va avea loc un concert al lui Tudor Chirilă şi o manifestaţie a comunităţii #Rezist.

Astfel, cei de la PSD se gândesc să amâne mintigul final pentru săptămâna viitoare, pentru a putea face acţiunea de campanie tot în Piaţa Victoriei.

Între timp, sâmbătă, aceştia merg în Dâmboviţa, unde va avea loc al treilea mare miting regional, după cele de la Iaşi şi Galaţi.

Potrivit unor surse, social-democraţii ar ezita să meargă şi în Teleorman, pentru a nu risca să fie primiţi de protestatari, aşa cum s-a întâmplat până acum la aproape toate acţiunile de campanie.

Între timp, cei de la USR au depus deja solicitarea şi vor organiza mitingul final de campanie vinerea viitoare, în Piaţa Victoriei, eveniment la care este aşteptat şi Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European.


Citeşte şi:

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 | Barometrul Academiei Române: Peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot

Close
Închide
  Close