MENIU CAUTĂ
08 Mar. 2017 12:21

Gabriela Firea: Calea Victoriei va deveni pietonală la sfârșit de săptămână, înainte de Paște

Distribuie

Calea Victoriei ar urma să devină pietonală la sfârșit de săptămână, în preajma sărbătorilor pascale, a anunțat, miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a subliniat, totodată, că în privința Centrului Vechi sunt necesare măsuri de 'igienizare, ecologizare și înfrumusețare'.

„Ne pregătim pentru ca în preajma sărbătorilor pascale Calea Victoriei să devină cale pietonală. Ea va fi un exemplu de curățenie, de civilizație. (…) Toate vitrinele trebuie să fie bine amenajate, înfrumusețate și să arate așa cum ne place, atunci când admirăm în Europa căile pietonale. De asemenea: agenți comerciali care vor deschide terase pentru publicul care va dori să se plimbe pe Calea Victoriei. (…) Vor fi amenajate scene pentru spectacole. Doar la sfârșitul săptămânii: de vineri seara până duminică seara, pentru a nu perturba traficul rutier în timpul săptămânii. Este o solicitare din partea bucureștenilor să fie și o cale pietonală în Capitală și consider că cea mai potrivită este Calea Victoriei. Dar cum arată acum, nu ar fi potrivită pentru o cale pietonală, deoarece este murdară, neîngrijită, neamenajată, cu spații comerciale care au fost abandonate, care nu mai sunt închiriate”, a spus Firea, în cadrul unui comandament dedicat măsurilor pentru curățenia de primavară.

Ea a precizat că Primăria are în vedere un regulament, în baza căruia proprietarii care dețin spații în zonele centrale să nu aibă voie să le țină neînchiriate, iar în cazul în care preferă să nu le închirieze, să amenajeze vitrinele.

„Dacă mergeți acum pe Calea Victoriei, pe Bulevardul Magheru sau în Centrul Vechi, orașul pare că este bombardat, părăsit. (…) Realitatea din teren este cruntă. Ni s-a spus că nu s-au mai închiriat foarte multe spații, pentru că prețul este foarte ridicat. Dar cei care au astfel de spații în zona centrală au și o responsabilitate civică”, a afirmat edilul șef.

Primarul general a subliniat că în privința Centrului Vechi sunt necesare mai multe măsuri de igienizare, ecologizare și înfrumusețare. Astfel, la solicitarea celor care administrează terasele din această zonă, vor fi amplasate mai multe tomberoane, vor fi sporite efectivele Poliției Locale.

„În imobilele de deasupra teraselor se vor lua toate măsurile pentru ca acele familii care locuiesc acolo să păstreze curățenia orașului și să nu mai fie situații — așa cum s-a întâmplat în primăvara și vara trecută — în care turiști sau chiar bucureșteni se aflau în zonă pentru a se relaxa, iar deasupra se aruncau gunoaie pe balcon, mirosea foarte urât, ca să nu mai spun că apăreau rozătoare”, a adăugat Gabriela Firea.

Firea a atras atenția asupra faptului că în zona centrală există numeroase vitrine „nespălate, neîngrijite”.

Citește și: Firea vrea educație privind colectarea selectivă a deșeurilor, inclusiv la nivelul grădinițelor

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 20 februarie 2019
Comentarii