Mergi direct la conținut »
Jaful secolului, în Franța, comis de un român. Bărbatul a fost denunțat printr-o scrisoare chiar de către iubita lui
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Jaful secolului, în Franța, comis de un român. Bărbatul a fost denunțat printr-o scrisoare chiar de către iubita lui

George Ploscaru, un bărbat din Prahova, a fost reținut pentru că ar fi comis un jaf de 5,5 milioane de euro, chiar înainte de Anul Nou. Împreună cu alți doi complici, el este acuzat că ar fi furat bijuterii de lux dintr-un showroom din Paris. Cea care l-a dat de gol a fost chiar iubita lui care le-a scris polițiștilor din România.

De Maria Apostol,

Potrivit procurorilor DIICOT, la sfârșitul anului trecut, pe 30 decembrie, George Ploscaru ar fi pătruns, după o prelalabilă programare, în showroom-ul privat al unei mărci elvețiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog. Românul și-a luat identitate israeliană și s-a prezentat cu numele ”Mizrahi” și, părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută și două inele placate cu diamante, în vederea cumpărării lor, le-ar fi înlocuit cu imitații false.

Metoda folosită este una profesionistă, au susținut anchetatorii francezi, care au spus despre român că a câștigat încrederea vânzătorilor printr-o apariție extravagantă: îmbrăcat într-un costum de la o casă de modă celebră, purtând un ceas Rolex extrem de scump la mână. Complicii prahoveanului au fost doi cetățeni de origine sârbă, cei care l-ar fi angajat pe român să dea marea lovitură, după un plan foarte bine pus la punct, spun procurorii. Aceștia i-au promis că va rămâne la final cu jumătate din cele patru bijuterii furate, respectiv un diamant și un inel bătut cu diamante. Diamantul a reușit să-l vândă ulterior pentru 700.000 de euro.

George Ploscaru a fost „turnat” din răzbunare

Polițiștii din România l-au prins după ce acesta a fost denunțat chiar de către iubita lui, spun surse din cadrul anchetatorilor. Nu se știe încă ce discuții au fost între cei doi, cert este că femeia ar fi trimis o scrisoare polițiștilor, după ce George Ploscaru a anunțat-o că se întoarce în țară fără ea, ei locuind în străinătate. Bărbatul intenționa să vândă aici inelul încrestat cu diamante care i-a mai rămas după jaf, și avea programată o negociere cu doi cetățeni belgieni și un israelian în cadrul unui hotel de cinci stele din București. Tranzacția nu i-a reușit, cei patru nu s-au înțeles la preț.
diamant
Românul cerea două milioane de euro pe el, iar potențialii cumpărători îi ofereau puțin peste un milion de euro. Atunci au intrat pe fir procurorii DIICOT care l-au reținut pe român pentru furt și aderarea la un grup infracțional organizat. Deși au fost identificați, ceilalți doi complici ai nu au fost reținuți, fiind cercetați în stare de libertate. Cel mai probabil, autoritățile franceze vor cere extrădarea lui George Ploscaru pentru a fi judecat acolo.

Close
Închide
  Close