Mergi direct la conținut »
Gest disperat al unui bolnav de cancer | S-a internat în spital sub un nume fals pentru că nu avea asigurare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Gest disperat al unui bolnav de cancer | S-a internat în spital sub un nume fals pentru că nu avea asigurare

Gest disperat al unui bolnav de cancer | S-a internat în spital sub un nume fals pentru că nu avea asigurare

Un bolnav de cancer din județul Bacău a apelat la un gest disperat pentru a beneficia de îngrijiri medicale, în condițiile în care nu era asigurat în sistemul de stat. Omul s-a interneze în spital sub o identitate falsă, dar s-a ales cu dosar penal si, în plus, trebuie să plătească și tratamentele primite.

Pacientul bolnav de cancer și prietenul a cărui identitate a folosit-o, pentru a se putea interna, au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângâ Judecătoria Onești, fiind acuzați de înșelăciune și fals privind identitatea în formă continuată, respectiv complicitate la aceste fapte, în urma unei plângeri făcute, în 2014, de Spitalul Municipal Onești.

Din dosar reiese că pacientul a beneficiat ilegal de servicii medicale în cadrul secțiilor Chirurgie și Oncologie, în valoare de 11.683,56 lei, suma achitată de Casa de Sănătate Bacău, scrie Deșteptarea.

Bolnavul de cancer, diagnosticat cu seminom testicular, nu avea asigurare, însă pentru că trebuia operat înainte ca boala să-i macine corpul acesta a decis să se internreze sub o identitate falsă. Un prieten a vrut să-l ajute și i-a data acestuia actele sale, astfel că pacientul, figurând ca asigurat, a fost scutit de plata spitalizarilor, a medicației și a intervenției chirurgicale. Infracțiunea a fost însă descoperită de angajații spitalului, care au alertat autoritățile.

Judecătoria Onești a dat condamnările în acest dosar, însă pentru că cei doi inculpați și-au recunoscut faptele, pedepsele au fost cu suspendare.

Close
Închide
  Close