De Mihai Niculescu,

Cel puțin în SUA, Amazon este partener al mai multor instituții guvernamentale, astfel că multe dintre camerele stradale, unitățile de poliție sunt conectate cu echipamentele oferite de companie. Amazon creează acum o rețea extinsă de acces public la internet, prin intermediul unor puncte WiFi dispuse la mică distanță unele de altele, în marile orașe.

Echipamentele de ultimă generație folosite, routere și alte dispozitive de rețea au fost prezentate oficial miercuri, arată Business Insider.

Compania a anunțat că a început deja construirea rețelei „Sidewalk” -Trotuarul- pentru acces public la internet și conectarea dispozitivelor smart – din așa numitaa rețea Internet of Things – IoT. Noua marcă de routere, eero, va fi disponibilă la vânzare și pentru utilizarea la domiciliu.

Însă, chiar dacă alegeți să NU cumpărați sau să folosiți produsele Amazon, tot puteți fi urmăriți de companie, atrag atenția experții, potrivit sursei citate.

Rețeaua Sidewalk, este de tipul „mesh network” în care fiecare router comunică cu celălalt și cu dispozitivele conectate la ele, telefoane, tablete și orice alt gadget care se conectează la internet prin WiFi. Rețeaua este gândită să acopere zone largi geografice, iar potrivit datelor comunicate de Amazon, 700 de puncte de acces sunt suficiente pentru a acoperi aria metropolitană a orașului Los Angeles, de 1.302 km pătrați.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

Pornind de la exemplul acestui oraș, specialiștii în tehnologie arată că Amazon poate supraveghea, ca de altfel orice alt deținător al unei rețele WiFi, toate dispozitivele mobile care trec prin raza acesteia de acțiune, pe baza codului unic MAC al gadgetului, chiar dacă acesta nu s-a înregistrat în rețea. Cu alte cuvinte, dacă te afli în Los Angeles și parcurgi un traseu cu telefonul în buzunar, chiar și fără să-l atingi, Amazon va cunoaște exact pe unde ai mers – iar o dată cu Amazon, și agențiile guvernamentale.

Cu atât mai mult, dacă ai un cont pe Amazon- serviciu extrem de popular în USA- sau ai descărcat vreun produs oferit de firmă, se poate face imediat legătura între dispozitivul pe care îl deții și datele tale personale, așa că telefonul va avea imediat și un utilizator alocat, chiar dacă ai o cartelă prepay și nu un abonament.

Amazon nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor despre cum vor fi folosite datele personale ale celor care folosesc sau nu serviciile companiei.

Citeşte şi:

10 ponturi pentru bilete ieftine de avion. Cum poți să zbori până în Italia cu 50 de lei

Copiii tinerilor crescuți între România și Spania: „Cei care se vor naște aici n-o să mai fie români”

Care sunt pașii următori după respingerea Rovanei Plumb și ce se întâmplă cu portofoliul României din Comisia Europeană

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală