Grindeanu, la Bruxelles, despre Ordonanța 13: Dacă apar proteste, înseamnă că decizia ta nu a fost corectă

17 februarie 2017 17:27 De: ,

Grindeanu, la Bruxelles, despre Ordonanța 13. Premierul a afirmat că apreciază „creativitatea” protestatarilor din ţară din ultima perioadă, comentând asupra OUG 13 și a adăugat că, atunci când iei o decizie, iar ea este considerată „discutabilă” şi apar manifestaţii, înseamnă că decizia „nu a fost corectă” şi ea trebuie retrasă.

UPDATE  Guvernul a transmis, printr-un comunicat de presă, și mesajul transmis de Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul întâlnirii cu premierul Sorin Grindeanu.

”Cei doi oficiali au discutat despre ultimele evoluţii din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi despre lupta împotriva corupţiei. Preşedintele Juncker a salutat recenta decizie a Guvernului român de abrogare a ordonanţei de urgenţă care periclita progresele realizate ani de zile în acest domeniu”, a informat Executivul, despre subiectul Ordonanței 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă, în toată țara.

”Sincer, și când au fost zeci de mii de oameni la Guvern, și acum, când nivelul s-a mai redus, respect opinia protestatarilor. Apreciez creativitatea de care mulți dintre concetățeni au dat dovadă, mesajele pe care le-au transmis le-am înțeles. ”, a spus premierul, într-o conferință de presă organizată la sediul Consiliului European.

El a explicat că de aceea Guvernul său a luat decizia de a abroga OUG 13 la câteva zile după ce a început valul de proteste. „Chiar dacă la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabilă, în momentul în care în societate apar manifestări, proteste, chestiuni pe care noi le-am avut în ţară, înseamnă că decizia ta nu a fost corectă, iar acea decizie trebuie să o retragi, iar acest lucru l-am făcut”, a afirmat premierul.

Şeful Executivului a adăugat că discuţiile privind Codurile penale vor continua în Parlament.

Sorin Grindeanu, a avut, vineri,  la Bruxelles, discuții cu președintele Consiliului European, Donald Tusk și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. În cadrul întâlnirii, șeful Executivului a reafirmat angajamentul Guvernului de a continua lupta împotriva corupției, sens în care și-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu instituțiile europene. Premierul a afirmat la finalul discuțiilor că nu a primit un ”to do list”.

Și președintele PSD a anunțat, joi seară, că Ordonanța 13 este un subiect închis și că, în urma unor discuții cu președinții comisiilor juridice din cele două Camere, s-a decis să voteze legea de respingere în Parlament.

”Ordonanța 13 este abrogată. Din punctul meu de vedere este un subiect închis. Au fost opinii că nu ar mai trebui să se dezbată în Parlament, pentru că deja este abrogată.  Am discutat cu președinții comisiilor juridice ale celor două camere din #Parlament și am decis să ducem procesul până la capăt. Vom vota legea de respingere a OUG 13 pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare”, a scris președintele PSD Liviu Dragnea.

Anunțul președintelui PSD a venitdupă ce mai mulți parlamentari și lideri PSD au comentat pe marginea Ordonanței 13 și a modului în care aceasta va trece prin Parlament. Astfel, preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu a afirmat recent că în Parlament, conţinutul OUG 13, care dezincriminează conflictul de interese, în anumite condiții, va fi transpus în lege.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro