Grupul de Comunicare Strategică a înaintat ministrului Afacerilor Interne propunerea respectivă după ce, în urma analizei, a rezultat că site-ul menționat „selectează și preia trunchiat declarații și informații pe care le titrează în formulări și exprimări alarmiste, menite să genereze panica în rândul cetățenilor. Titlurile materialelor postate pe site-ul menționat fie sunt complet false, fie nu au legătură cu decizii anunțate oficial de entitățile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate și disproporționate cu situația reală. Totodată, site-ul în cauză nu are identitate și nu au fost identificate persoane de contact”.

Grupul de Comunicare Strategică susține că „Un exemplu concret este articolul cu titlul ”Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour și Lidl, datat cu 15 martie 2020”.

După publicarea acestei știri, oamenii au reacționat imediat pe pagina de Facebook a site-ului respectiv.

Primul site din România care va fi închis pentru că distribuie fake news. "Preia trunchiat informații pe care le titrează în formulări și exprimări alarmiste"

„Un alt exemplu de informație falsă, este cea publicată în 17 martie sub titlul Guvernul pregătește în secret o mega-operațiune de aducere în țară a unor români din mai multe țări. În corpul știrii sunt citate surse, nefiind indicată nicio sursă oficială. Informațiile sunt fără fundament. În realitate, toate demersurile întreprinse de autoritățile statului român pentru aducerea în țară a cetățenilor români aflați pe teritoriile altor state au fost complet transparente și comunicate în timp real pe canale oficiale de informare. Un astfel de material are ca scop inducerea unei stări de neîncredere în Guvern și în alte autorități ale statului român și chiar propagarea unor teorii conspiraționiste”, mai spune Grupul de Comunicare Strategică .

Ad placeholder

Cazul a fost semnalat Inspectoratului General al Poliției Române, care efectuează cercetări, pentru infracțiunea de comunicare de informații false.

Citeşte şi:

Dezvăluiri importante făcute de dr. Virgil Musta. Cum au reușit medicii din Timișoara să vindece pacienți infectați cu coronavirus

VIDEO / Mesaj emoționant transmis de un copil depistat cu coronavirus. Internat la Timișoara, micuțul cere sprijinul românilor

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Previziuni astrologice pentru perioada 8–14 august 2020. Planete în “dialoguri” complicate
HOROSCOP
Previziuni astrologice pentru perioada 8–14 august 2020. Planete în “dialoguri” complicate
RECOMANDĂRI