De Adrian Ilie,

Subiectul fondurilor alocate pentru Programul Național de Dezvoltare Locală era prioritar pentru PSD încă dinainte de moțiunea de cenzură, premierul Dăncilă promițându-le parlamentarilor social-democrați că facturile vor fi achitate ”indiferent de consecințe”, conform unei înregistrări difuzate de Newsweek din ședința în care șefa Guvernului încerca să-și asigure sprijinul aleșilor PSD la moțiunea de cenzură.

Chiar și după trecerea moțiunii, problema a rămas pe tapet, însă actul normativ nu a ajuns pe ordinea de zi a ședinței de vineri, deoarece Ministerul Finanțelor mai avea de pus la punct unele detalii tehnice.

Într-o declarație făcută vineri, președintele Iohannis avertiza PSD ”să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat”.

Totodată, șeful statului preciza că își propune să înlocuiască foarte repede guvernul demis.

”Consultările începute astăzi vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica foarte bine ce trebuie făcut și de ce trebuie făcut. Însă vreau să știe toată lumea că eu intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. În contextul desemnării, să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD! Nu voi desemna pesediști pentru guvernare!”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta preciza că va fi ”un guvern de tranziție” constituit de PNL sau în jurul PNL care va trebui să corecteze greșelile pe care guvernul anterior le-ar fi făcut în domeniul economic.

Citeşte şi:

Dăncilă spune că PSD va vota noul Guvern dacă noul premier semnează Pactul pentru bunăstare

Viorica Dăncilă s-a lansat din nou ca prezidenţiabil, la trei zile de la demiterea Guvernului. Șefa PSD, încurajată de simpatizanți: „Să fiți tare, doamnă!”

UDMR nu este dispusă să susțină necondiționat un guvern PNL. Kelemen: ”Nu dăm un cec în alb”

Rebecca, fiica cea mare a Anamariei Prodan, a devenit cea mai tânără conducătoare de club din Liga 1!
GSP.RO
Rebecca, fiica cea mare a Anamariei Prodan, a devenit cea mai tânără conducătoare de club din Liga 1!
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor