Guvernul nu susține proiectul privind acordarea tichetelor de bicicletă. Motivul: impactul bugetar ar duce la depășirea deficitului de 3%

13 martie 2017 09:24

Guvernul nu susține proiectul privind acordarea tichetelor de bicicletă, inițiat de depitatul PMP Valeriu Steriu și adoptat deja de Senat. Potrivit punctului de vedere transmis de Executiv, impactul bugetar ar fi unul prea mare. 

Guvernul nu susține adoptarea proiectului de lege privind acordarea tichetelor de bicicletă, se arată în punctul de vedere semnat de premierul Sorin Grindeanu. Explicația este aceea că acordarea subvenției pentru achiziționarea de biciclete pentru angajații din sectorul bugetar ar avea un impact bugetar foarte mare. Concret, bugetul ar trebui suplimentat cu circa 1,2 miliarde de lei. Acest lucru ar conduce, potrivit punctului de vedere al Guvernului, la depășirea deficitului bugetar de 3% din PIB.

Proiectul de lege privind acordarea tichetelor de biciclete a fost depus de Valeriu Steriu în mai 2016. Scopul, spunea acesta, este acela de a  încuraja folosirea bicicletei pentru deplasările între domiciliu şi locul de muncă, precum şi pentru deplasările în interes de serviciu.

Asemănător tichetelor de masă sau tichetelor cadou, tichetele de bicicletă sunt acordate angajaţilor pentru a stimula folosirea de către aceştia a bicicletei pentru deplasările între domiciliu şi locul de muncă, precum şi pentru deplasările în interes de serviciu. Tichetele pot fi utilizate în magazinele specializate în vânzarea bicicletelor, a echipamentului de ciclism. Angajatorii pot subvenția mersul pe bicicletă al angajaților printr-o indemnizație, acordată tot sub forma tichetelor de bicicletă, într-o limită anuală de 300 RON, pentru o valoarea de 0,33 RON pe kilometru parcus.

 

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro