Mergi direct la conținut »
Honda și-a închis o fabrică din cauza virusului WannaCry
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Honda și-a închis o fabrică din cauza virusului WannaCry

Honda și-a închis o fabrică din cauza virusului WannaCry

Reprezentanții companiei, Honda Motor a anunțat, miercuri, că a oprit timp de o zi producția la o fabrică de autovehicule după ce a descoperit că software-urile erau investate cu virusul de răscumpărare WannaCry, cel care a lovit luna trecută în toată lumea, scrie Reuters.

Fabrica de automobile a închis producția, luni, la uzina din Sayama, la nord-vest de Tokyo, care produce modelele Accord, Odyssey Minivan și vehiculul multifuncțional compact Step Wagon și care realizează zilnic aproximativ 1.000 de vehicule.

Honda a descoperit duminică că virusul a afectat rețelele din Japonia, America de Nord, Europa, China și alte regiuni, a declarat purtătorul de cuvânt, în ciuda eforturilor de a-și asigura sistemele la jumătatea lunii mai, când virusul a provocat perturbări răspândite la plante, spitale și magazine .

Producția la alte fabrici operate de producătorul de automobile nu a fost afectată, iar operațiunile regulate la uzina din Sayama s-au reluat marți.

Și alți producători auto precum Renault SA sau Nissan au fost afectați de virus în ultima lună, și au fost obligați să oprească producția în fabricile din Japonia, Marea Britanie, Franța, România și India. Pe data de 13 mai a atacul cibernetic a afectat și uzina Dacia din Mioveni. Activitatea a fost oprită, iar angajații din schimbul întâi au fost trimiși acasă din cauza unor probleme la sistemul informatic. Informația a fost confirmată de oficialii Dacia, care au luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în fabrica auto.

Close
Închide
  Close