De Mihai Niculescu,

Yu a vorbit despre următorul telefon de top produs de Huawei într-un interviu acordat publicației franceze de tehnologie Frandroid, având în vedere că lansarea telefonului va avea loc la Paris, în luna martie, relatează Business Insider.

Directorul Huawei nu a spus clar că P40 nu va rula serviciile Google, dar a declarat că telefonul va fi echipat cu Huawei Mobile Services, care a fost gândit ca un înlocuitor al serviciilor Google, după ce administrația americană a interzis Google să mai furnizeze software pentru Huawei. Versiunea Android cu licență, completă, nu a fost disponibilă pentru Huawei încă din luna mai a acestui an, datorită interdicției comerciale din SUA.

Huawei P40, al doilea telefon fără Google

Serviciile mobile Google reprezintă pachetul autorizat de Google pentru a însoți sistemul de operare Android. Acesta include Play Store, unele dintre cele mai populare aplicații Google, și softuri însoțitoare. Deși Android este gratuit pentru fabricanți la instalarea pe dispozitive, aceștia plătesc o taxă suplimentară pentru folosirea serviciilor Google Mobile.

Cele mai populare telefoane Android sunt echipate cu acest software Google suplimentar astfel că multe telefoane vin cu Gmail, YouTube, Maps și alte aplicații de bază.

În septembrie, Huawei a lansat Mate 30, primul său telefon Android de ultimă generație fără servicii Google. După Mate 30, P40 va fi al doilea flagship Huawei fără serviciile Google.

Huawei lucrează în paralel la un sistem de operare alternativ de bază pentru Android, numit HarmonyOS. Însă, noul sistem de operare nu va fi gata la timp pentru P40, a mai spus Yu. Telefonul va rula Android 10 – versiunea fără aplicații Google.

Sursa foto: Hepta

Citeşte şi:

Votul electronic, un vis de un miliard de euro în ţara în care încă se votează în butoaie de murături. INTERVIU cu şeful AEP: „În 2020 vom decide ce sistem alegem – internet sau maşini electronice, ca în SUA”

Ca și Cumpănașu, șefa direcției din Ministerul Dezvoltării, care a fost la nunta acestuia și i-a și dat banii pe proiect, amenință Libertatea cu judecata!

Libertatea lui Tetelu | Istoricul Mădălin Hodor: „Ceaușescu turba când auzea ceva rău despre el la Radio Europa Liberă”

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre