MENIU CAUTĂ

Iată ce fac vedetele când merg cu taxiul

Distribuie

Uneori, vedetele preferă să-şi lase maşinile în garaj şi să apeleze la serviciile companiilor de taxi, mai ales dimineaţa, când se duc la filmări cu ochii cârpiţi de somn, sau noaptea, după ce au dat peste cap un pahar de whisky. Cum se comportă ele după ce se aşază pe bancheta din spate ne-a dezvăluit un taximetrist care a avut mai mulţi clienţi celebri.Bărbatul, un om cu vechime în branşă, care ne-a rugat să-i protejăm identitatea, spune că a adunat atâtea poveşti despre starurile pe care le-a plimbat prin Bucureşti, că ar putea să scrie o carte, iar aceasta sigur s-ar vinde ca pâinea caldă!

Liviu Vârciu, beat pulbere, a plâns în hohote după Adelina

Liviu Vârciu (31 de ani) a avut un hop mare de trecut în 2010. Întâi a venit despărţirea de Adelina (25 de ani). Apoi, problemele financiare, pentru că nu-şi găsea de lucru. În aceste condiţii, nu e de mirare că a clacat. Şoferul de taxi care l-a luat într-o noapte de la un club de fiţe din Capitală şi l-a dus acasă îşi aminteşte că prezentatorul Kanal D era beat pulbere şi cu moralul la pământ: ”Liviu e un simpatic, nu are fiţe deloc. Era beat pulbere, dar nu a făcut urât, că altfel îl dădeam jos. Dimpotrivă, mi-a vorbit ca unui prieten. Plângea în hohote că a rămas fără nevastă şi că nimeni nu vrea să-l angajeze, deşi este talentat. Mi-a lăsat bacşiş, chiar dacă nu avea salariu”.

Mirela Stoian, mereu veselă şi darnică

Una dintre clientele preferate ale şoferului de taxi care ne-a povestit isprăvile vedetelor este Mirela Stoian, actriţa care a devenit cunoscută drept Lila din ”Vacanţa Mare”: ”Pe Mirela Stoian am plimbat-o de foarte multe ori. Când auzeam că face comandă, mă ofeream mereu. E tare veselă femeia asta şi cu mult bun-simţ. Îmi place cum râde, are un râs contagios. Mă întreba uneori dacă mi-a plăcut nu ştiu ce episod în care a jucat, iar dacă îi spuneam că mi-a plăcut şi o lăudam, tare se mai bucura! Mi-a lăsat şi 5 lei bacşiş!”

«Florin Busuioc mi-a împuţit maşina de tutun»

Până să renunţe, recent, la ţigări, Florin Busuioc (50 de ani) le-a făcut zile grele nefumătorilor din preajma lui. ”Pe Florin Busuioc l-am dus adesea cu maşina. E un om simplu, fără aere de vedetă. Parcă îl văd, pe la 5.00 dimineaţa, cum urca în maşina mea, se cuibărea pe banchetă şi îşi aprindea o ţigară. Trăgea din ea cu poftă, apoi îmi spunea cum va fi vremea în următoarea săptămână. E om darnic, îmi lăsa mereu bacşiş, dar după el trebuia să aerisesc maşina, că puţea a tutun de nu puteai să stai în ea”, ne-a povestit şoferul.

Mădălin Voicu vorbeşte doar de fiul lui

Mădălin Voicu (60 de ani) e topit după copiii săi. Dovadă stă faptul că i-a împuiat capul şoferului de taxi cu Ştefănel, unul dintre băieţii lui. ”Omul ăsta e tare simpatic, m-am distrat cu el, are umor şi e şarmant. N-ai cum să nu-l îndrăgeşti. Numai că, la un moment dat, a început să-mi spună despre fiul lui, Ştefănel. Ba că i-au dat dinţii, ba că e vesel, ba că e sufletul lui. Până unde l-am lăsat, a vorbit numai despre copil. Se vede că îl iubeşte enorm”, ne-a povestit taximetristul. De la această întâmplare, Mădălin Voicu a mai devenit tată încă o dată. Pe lângă Ştefănel, care acum are 4 anişori, soţia i-a mai dăruit un fiu, Ion, născut anul trecut.

Stela Popescu bârfeşte şi înjură

Stela Popescu (77 de ani) arată şi se poartă ca o doamnă, dar când se ia cu vorba la telefon, mai uită de maniere şi scapă cuvinte grele. S-a întâmplat şi în maşina taximetristului nostru… ”Am plimbat-o şi pe Stela Popescu. Cu mine nu a schimbat o vorbă, însă tot drumul s-a întreţinut la telefon cu cineva. Nu ştiu pe cine tot bârfea, că e aşa şi pe dincolo. La un moment dat a şi înjurat. Părea o doamnă, nu mă aşteptam din partea dânsei să aud vorbele alea. Parcă îmi amintesc că mi-a lăsat vreo doi lei bacşiş!”

Cei mai zgârciţi clienţi: cântăreaţa Ionela Prodan…

Şoferul de taxi n-a avut vorbe de laudă la adresa cântăreţei de muzică populară Ionela Prodan (65 de ani), mama impresarei de fotbalişti Ana Maria Prodan: ”N-am mai văzut femeie ca Ionela Prodan. Vorbeşte mult, despre orice, se agită, gesticulează! Tot căuta prin geantă, nu ştiu ce căuta. Mi-a zis, la un moment dat: «Măi, omule, criza asta ne-a sărăcit de tot. Ne-a lăsat fără bani.» Mă uitam la ea, în oglinda retrovizoare, era elegantă, purta o haină de blană, şi culmea, tocmai ea se plângea. Nu mi-a lăsat decât un leu bacşiş!”

… şi fotbalistul NDoye

”Dintre toţi clienţii vedete, fotbalistul NDoye m-a enervat cel mai tare. Era prin 2009 când mi s-a urcat în maşină. Mi-a zis să-l duc la Stadionul Dinamo, unde juca, apoi m-a cam învârtit pe străzi, că ştie el o scurtătură. Am vrut să-l las unde am găsit un loc liber să opresc, dar el a insistat să-l mai duc câţiva metri. Drumul a costat vreo 6,8 lei şi el mi-a dat 7 lei. Arăta a om cu bani şi nu mi-a lăsat şi mie ceva, acolo!”, ne-a povestit taximetristul despre fotbalistul de 34 de ani originar din Senegal.

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii