Mergi direct la conținut »
Imagini inedite cu caprele negre din Piatra Craiului. Cum își găsesc hrana în iernile grele / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Imagini inedite cu caprele negre din Piatra Craiului. Cum își găsesc hrana în iernile grele / VIDEO

Imagini inedite cu caprele negre din Piatra Craiului. Cum își găsesc hrana în iernile grele / VIDEO

Priveliște impresionantă în Parcul Național Piatra Craiului, unde mai multe caprele negre au coborât la altitudini mai mici decât de obicei, în căutare de hrană.

Aceste animale aleg zonele de munte mai joase, cu versanți înclianți, pentru a găsi hrană. În imaginile publicate de Romsilva pe Facebook se vede cum caprele negre au găsit iarbă uscată, mușchi, licheni sau cetină de molid, sub stratul de omăt.

Caprele negre ar putea fi atacate de râși atunci când coboară în zonele inferioare văilor, unde stratul gros de zăpadă le îngreunează deplasarea.

Din estimările specialiștilor, în România mai trăiesc doar între 6.000 şi 8.000 de capre negre. Dintre acestea, aproape 200 se află în Parcul Naţional Piatra Craiului.

Vezi și imaginile cu „vânătorul invizibil”, surprins în Piatra Craiului.

sursă foto: captură video Romsilva


Citește și Prin țevile ruginite ale RADET se scurg 200.000 € zilnic! Avem documentul care arată colapsul Regiei de distribuție a agentului termic


 

Close
Închide
  Close