UPDATE 16:59 Primarul comunei Scânteia, Fănică Săcăleanu, a afirmat că intersecţia unde s-a produs accidentul este dotată cu semi-bariere, însă nu a putut preciza dacă erau lăsate în momentul trecerii trenului, informează Mediafax.

UPDATE ORA 16:44 Şoferul Petrică Apostu, în vârstă de 26 de ani, are şapte sancţiuni contravenţionale. Microbuzul aparţine companiei ValCris Trans, care nu deţine licenţă de transport. Şoferul efectua câte trei-patru curse ilegale pe zi, pe ruta Scânteia-Iaşi.  

UPDATE ORA 16:21 Încă două persoane au decedat în urma accidentului, bilanţul este acum de 13 morţi, printre care o femeie şi un copil, şi trei răniţi.

0-173047-ziaruldeiasivictime.jpgUPDATE ORA 15:56 Medicul coordonator SMURD Iaşi, Diana Cimpoieşu, a declarat la Realitatea TV că au fost înregistrate 11 decese, în timp ce patru persoane au fost transportate la spital.

”Am identificat de la început 10 persoane decedate. Am efectuat manevre de resuscitare asupra uneia dintre victimele rănite însă după o oră am fost nevoiţi să declarăm decesul. Toate persoanele care se aflau în microbuz sunt în stare foarte gravă”, a declarat medicul Cimpoieşu.

UPDATE ORA 15:27 Ultimele noutăţi spun că 11 este numărul persoanelor decedate.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

0-173058-ziaruldeiasi2.jpgUPDATE ORA 15:15 Din primele cercetări se pare că vinovat pentru producerea accidentului este şoferul microbuzului, pentru că a trecut pe roşu şi nu a respectat semnalele acustice, deşi se apropia trenul. Trenul se deplasa cu 80 km/h, iar în urma impactului microbuzul a fost purtat 250 de metri.

UPDATE ORA 15:10 Conform martorilor, se pare că mecanicul trenului a fost cel care a alertat autorităţile la 112. Intersecţia era prevăzută cu semnale acustice. Accidentul s-a produs la intrare în gara din Scânteia. În microbuz erau 16 persoane.

UPDATE ORA 15:08 Este posibilul ca numărul morţilor să mai crească pentru că există şi multe persoane rănite, dintre care 4 foarte grav, care au fost transportate la spital.

UPDATE ORA 15:05 Numărul victimelor este mult mai mare decât s-a crezut iniţial. Realitatea TV anunţă că 10 pasageri au murit pe loc

În această după-amiază, un microbuz cu pasageri a fost lovit de un tren în apropierea localităţii ieşene Scânteia. Zece ambulanţe, o maşină de pompieri şi un echipaj de descarcerare au fost trimise la faţa locului. Conform primelor informaţii, cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa. Tragedia s-a produs în jurul orei 14.00. Trenul circula pe ruta Braşov – Iaşi.

                                                                                                                            (Foto: www.bzi.ro)

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile