De Mihai Niculescu,

În acest moment însă nu există un recensământ clar al populației de urși , dar au fost înregistrate tot mai multe atacuri asupra oamenilor și animalelor, în ultima perioadă. Chiar și așa, ecologiștii resping ideea uciderii animalelor și cred că ordinul nu este decât o justificare pentru obținerea unor trofee de către vânători.

Ordinul care ar permite împuşcarea sau relocarea a 140 de urşi ar urma să intre în vigoare dacă există dovezi clare că mamiferele au creat pagube ori reprezintă un risc pentru siguranţa populaţiei. O soluţie pentru problema urşilor ar fi relocarea lor în alte ţări însă, cel puțin până acum, România nu a primit nicio cerere în acest sens, arată stirileprotv.ro.

Este total inutil din să scoţi din populaţie random, aleatoriu un urs. Tu poţi să reduci populaţia cât ai dori, dacă exemplarele cu probleme nu sunt scoase cu prioritate, problemele rămân”, a spus Mihai Pop, de la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.

Ecologiştii de la „Agent Green” au strâns deja peste 30.000 de mii de semnături pentru o petiţie care se opune acestei soluţii.

Momentan am văzut ministerul preocupat doar de efecte şi nu ştiu decât glonţ, puşcă, ici pe colo câte o relocare. Trebuie să avem grijă să nu le oferim acces la hrană şi nici în zone unde se depozitează deşeuri. Dacă punem capăt surselor de hrană pentru urs, ei nu o să mai vină!”,a declarat Gabriel Păun, președintele Agent Green.


Citește și: Harari, autorul Sapiens și Homo Deus, într-un interviu pentru Dilema Veche: „Dacă UE s-ar prăbuși, un conflict între Ungaria și România ar redeveni posibil”


"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze