Mergi direct la conținut »
O tânără atacată de urs în Mureș a rămas fără un picior, amputat de medici. Urșii coboară de acum la câmpie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O tânără atacată de urs în Mureș a rămas fără un picior, amputat de medici. Urșii coboară de acum la câmpie

O tânără atacată de urs în Mureș a rămas fără un picior, amputat de medici. Urșii coboară de acum la câmpie

O tânără atacată de urs în Mureș a rămas fără un picior, care i-a fost amputat de medici. Victima, în vârstă de 28 de ani, a fost atacată de urs la marginea comunei Bala și a ajuns la spital în stare gravă. Medicii nu au reușit să îi salveze membrul inferior drept, dar i-au tratat celelalte răni. Tânăra era mușcată de tot corpul, avea politraumatisme și mai multe lovituri la cap. Fata a fost operată joi seară iar starea ei este mai bună în acest moment, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș, Mariana Negoiță.

De Mihai Niculescu,

”Pacienta a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș cu politraumatism prin heteroagresiune, multiple plăgi mușcate, traumatism cranio-cerebral, i-a fost amputat membrul inferior drept, în acest moment este internată în cadrul secției ATI a Spitalului de Urgență Tîrgu-Mureș, este conștientă, cooperantă, stabilă hemodinamic și respirator” a precizat medicul pentru Radio Tg.Mureș.

Primarul comunei Băla, Mariana Vlad, a arătat că oamenilor le este frică să iasă la munca câmpului.

”Oamenii sunt speriați, sunt revoltați, le e frică să iasă la culturi să își culeagă cerealele de pe câmp, celor din satul Ercea le e frică să vină la medic. Se observă des urși, eu pot să zic că mă întâlnesc în fiecare seară cu ei, pe drum, la intrare în comună, și cred că sunt foarte mulți, cred că o să înceapă să vină în curțile oamenilor și în sat. Anul acesta am avut, cred, peste 15 sesizări de pagube produse de urs, la floarea soarelui, la porumb” a precizat edilul.

Șeful direcției Biodiversitate din cadrul APM Mureș, Abran Peter, a arătat că un astfel de comportament nu este normal din partea urșilor și că animalele nici nu ar fi trebuit să coboare în zona de câmpie.

Abran a arătat că s-a ajuns în această situație pentru că urșii s-au înmulțit necontrolat iar împușcarea a fost interzisă:

”Din cauza unor împrejurări destul de mult comentate și de ecologiști, și de vânători, recoltarea, împușcarea urșilor a fost suspendată, dar înmulțirea populației nu a fost stopată. Și am ajuns în situația în care aflăm azi, de exemplu că la Băla, unde nu a existat niciodată urși, acum sunt chiar zeci de urși, periodic, care coboară din munți din cauza înmulțirii necontrolate a populației” a spus oficialul de la Mediu.

Luni, doi soţi din satul Toaca, comuna Hodac, au ajuns la spital cu răni grave, după ce au fost atacaţi de un urs care a intrat în curtea lor, în timpul zilei.

Sursa foto: pexels.com


EXCLUSIV | Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, anulat din cauza referendumului pentru familie


 

Close
Închide
  Close