De Mihai Niculescu,

În ultimele zile, pompierii din Hunedoara au stins 38 de incendii de vegetație uscată, acționând cu 187 de pompieri din Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, Ilia şi Brad au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Cele mai extinse arderi au fost înregistrate la periferia municipiului Hunedoara, unde au fost incendiate 50 de hectare de teren, şi pe raza localităţii Măceu, unde a fost incendiată o parcelă de 20 de hectare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, potrivit Agerpres.

Intervențiile pompierilor au fost îngreunate de vântul puternic, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă iar cel mai probabil, incendiile au fost generate de acţiunea de igienizare a terenurilor aplicată de fermieri susțin reprezentanții ISU.

Pompierii patrulează acum pentru prevenirea acestui fenomen și vor transmite la APIA coordonatele GPS ale parcelelor incendiate. Instituția are competenţă în suspendarea subvenţiilor.

Sursa foto: bihon.ro


Citește și: Horoscopul primăverii 2019. Ce ți-au pregătit astrele în următoarele 3 luni. Află cum vei sta cu dragostea, banii, cariera și sănătatea