Mergi direct la conținut »
Incendii pe 150 de hectare în Hunedoara. Cum vor pompierii să tragă vinovații la răspundere
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Incendii pe 150 de hectare în Hunedoara. Cum vor pompierii să tragă vinovații la răspundere

Incendii pe 150 de hectare în Hunedoara. Cum vor pompierii să tragă vinovații la răspundere

Incendiile din Hunedoara au afectat aproximativ 150 de hectare de teren în ultimele zile au comunicat pompierii, care încearcă acum să identifice fermierii care au dat intenționat foc la miriște, pentru curățarea suprafețelor. Oamenii riscă acum chiar și suspendarea subvențiilor de la Agenția de Plăți pentru Agricultură.

De Mihai Niculescu,

În ultimele zile, pompierii din Hunedoara au stins 38 de incendii de vegetație uscată, acționând cu 187 de pompieri din Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, Ilia şi Brad au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Cele mai extinse arderi au fost înregistrate la periferia municipiului Hunedoara, unde au fost incendiate 50 de hectare de teren, şi pe raza localităţii Măceu, unde a fost incendiată o parcelă de 20 de hectare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, potrivit Agerpres.

Intervențiile pompierilor au fost îngreunate de vântul puternic, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă iar cel mai probabil, incendiile au fost generate de acţiunea de igienizare a terenurilor aplicată de fermieri susțin reprezentanții ISU.

Pompierii patrulează acum pentru prevenirea acestui fenomen și vor transmite la APIA coordonatele GPS ale parcelelor incendiate. Instituția are competenţă în suspendarea subvenţiilor.

Sursa foto: bihon.ro


Citește și: Horoscopul primăverii 2019. Ce ți-au pregătit astrele în următoarele 3 luni. Află cum vei sta cu dragostea, banii, cariera și sănătatea


 

Close
Închide
  Close