Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE | Incendiu la un azil bătrâni din București. Clădirea nu avea autorizație de securitate la incendiu. Se fac cercetări privind activitatea centrului (FOTO&VIDEO)

Incendiu la un azil bătrâni din București. Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineață, la un cămin de bătrâni din București de pe Aleea Păcală, din sectorul 3 al Capitalei, situat în apropierea stației de metrou Mihai Bravu. Focul a izbucnit la etaj și a cuprins acoperișul și mansarda.

De Petre Dobrescu,

UPDATE 17:21 – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și Serviciul Omoruri efectuează cercetări cu privire la modalitatea de desfășurare a activității în centrul de cazare pentru persoane vârstnice situat pe strada Păcală, sector 3.

Cu privire la persoana decedată în timpul incendiului s-a dispus ridicarea cadavrului și transportarea la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici (INML) în vederea efectuării necropsiei.

Echipe din cadrul Poliției Capitalei s-au deplasat la cele șase unități spitalicești unde au fost transportate persoanele evacuate, pentru identificarea acestora, cât și pentru anunțarea familiilor.

Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF), a fost demarată cercetarea la fața locului.

În cauză, s-a dispus începerea urmării penale „in rem”, cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

UPDATE 12:15 – Incendiul a fost lichidat. La fața locului rămân pentru supraveghere trei autospeciale de stingere, conform purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Adrian Marin.

Incendiul a fost stins după șase ore.

UPDATE 11:50. Clădirea care a luat foc inițial nu avea autorizație de securitate la incendiu, conform ISU.

Reacții la derapajul lui CTP pe tema educației sexuale: ”Suntem în punctul în care marii educatori ai țării trăiesc în beznă completă în această privință”
Recomandări
Reacții la derapajul lui CTP pe tema educației sexuale: ”Suntem în punctul în care marii educatori ai țării trăiesc în beznă completă în această privință”
 

În anul 2002, la solicitarea beneficiarului, ISU a emis un răspuns prin care se menţiona faptul că imobilul nu se supune avizării/autorizării având în vedere destinaţia clădirii (clădire de locuit).

În anul 2009, la solicitarea beneficiarului, ISU a emis un aviz de securitate la incendiu. De această dată destinaţia clădirii urmă să fie de pensiune tip hostel. După finalizarea construcţiei, înainte de punerea în funcţiune a clădirii, beneficiarul trebuia să întreprindă demersuri pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Având în vedere destinaţia actuală a clădirii, cămin de bătrâni, beneficiarul construcţiei trebuia să solicite şi să obţină autorizaţia de securitate la incendiu. Pe cale de consecinţă, clădirea cămin de bătrâni nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu.

UPDATE 11:00. Pompierii acţionează pentru stingerea incendiului la mansarda unei clădiri învecinate căminului de bătrâni şi pentru stingerea incendiului de la service-ul situat în spatele căminului. Acolo ard cauciucuri depozitate în containere, au anunţat reprezentanţi ai ISU Bucureşti Ilfov.

Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
Recomandări
Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
 

UPDATE 9.55: Într-un comunicat de presă al Poliției București se arată că ”În această dimineață la ora 06.09 prin sistem 112 a fost sesizat un incendiu declanțat pe raza Sectorului 3, la un centru de cazare pentru persoanele vârstnice.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs incendiul, după lichidarea acestuia, se va efectua cercetarea la fața locului sub coordonarea directă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care a preluat cercetările împreună cu Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

La această oră, la Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sunt audiate mai multe persoane care au legătură cu organizarea și funcționarea acestui centru”.

UPDATE 8:45. În interiorul căminului de bătrâni se aflau 20 persoane vârstnice, 19 dintre ele transportate la spitale şi o persoană găsită decedată. În acest moment se acţionează pt stingerea incendiului la mansardă unei clădiri învecinate căminului de bătrâni. Totodată, pompierii acţionează şi pentru stingerea incendiului de la service-ul situat în spatele căminului de bătrâni (ard cauciucuri depozitate în containere). Intervenţia este dificilă, temperatura degajată este foarte mare, există degajări foarte mari de fum, flăcări violente.

Scandalurile în care a fost implicat Aurelian Bădulescu. De la bătaia cu primarul Mutu, la jigniri precum „javrelor ce sunteți” sau „mi-au spus că erați prostituată”
Recomandări
Scandalurile în care a fost implicat Aurelian Bădulescu. De la bătaia cu primarul Mutu, la jigniri precum „javrelor ce sunteți” sau „mi-au spus că erați prostituată”
 

Pompierii le recomandă, în continuare,c etățenilor care locuiesc în zonă să păstreze uşile şi ferestrele închise pentru a evita expunerea la fum.

UPDATE 8:40. Un pompier s-a intoxicat cu fum și a avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost preluat de medicii de la SMURD. A fost scos de colegi din zona afectată de incendiu, dar este conștient. El se afla în cea de-a doua clădire, de unde iese foarte mult fum, conform Digi 24.

Spitalele la care au fost transportate 19 dintre persoanele evacuate: Pantelimon – 7, Urgență Floreasca – 5, Sf. Ioan – 2, Bagdasar – 3, Spitalul Județean Ilfov – 1, Universitar – 1.


UPDATE 8:30. În acest moment, incendiul este localizat și nu mai există niciun pericol să se extindă și asupra altor imobile Pompierii cercetează imobilul care adăpostea azilul. În prealabil, incendiul s-a extins la o clădire învecinată care are două etaje și mansardă.

Pompierii au reușit să instaleze motopompe și se aprovizionează cu apă direct din Dâmbovița.


Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că o persoană a murit. Ea a fost surprinsă de flăcări, în interior. În total, în azil erau îngrijite 20 persoane, iar 19 au fost salvate.

Una dintre persoanele transportate la spital a căzut pe scări și are o luxație. . Flăcările s-au extins și la un service auto. Pompierii dau însă asigurări că au surse suficiente de apă, alimentându-se inclusiv de la acest service auto.

Arde o suprafață de peste 200 de metri pătrați, spun pompierii. Norul de fum este destul de dens, iar pompierii au sfătuit locuitorii din apropiere să închidă ferestrele, dar să nu intre în panică.

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
Close
Închide
  Close