Mergi direct la conținut »
Calendar școlar 2019 - Începe școala după vacanța de iarnă. Elevii și copiii de grădiniță se întorc în bănci
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Calendar școlar 2019 - Începe școala după vacanța de iarnă. Elevii și copiii de grădiniță se întorc în bănci

Calendar școlar 2019 – Începe școala după vacanța de iarnă. Elevii și copiii de grădiniță se întorc în bănci

Elevii din învățământul preuniversitar și copiii de grădiniță se întorc luni la școală, după o vacanță de trei săptămâni. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, următoarea vacanță este programată la începutul lunii februarie.

Copii de grădiniță și elevii de școală generală, precum și cei de liceu, revin la cursuri, începând de luni, 14 ianuarie.

Structura anului școlar 2019. Când sunt vacanțele pentru elevi

Așa cum prevede structura anului școlar 2018-2019, următoarea vacanță, cea intersemestrială, este programată în perioada 2 – 10 februarie, vacanţa de primăvară – în perioada 20 aprilie – 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie.

Anul școlar se încheie pe data de 31 mai, pentru clasele terminale din învățământul liceal, iar pentru cei de clasa a VIII-a – în data de 7 iunie, conform Agerpres.

În situații deosebite, în funcție de vreme, de specificul zonei și al școlii, Inspectoratele Școlare pot aproba modificarea structurii anului școlar, la cererea conducerii unităților de învățământ. Astfel de solicitări pot fi abrobate dacă se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare.

De asemenea, cursurile suspendate din cauza unor situații de urgență precum intemperii, epidemii sau calamități naturale nu pot fi recuperate în perioada vacanțelor școlare.


Citește și Cum a reușit un hacker să lase o țară întreagă fără internet. Pedeapsa primită de Daniel 


 

Close
Închide
  Close