MENIU CAUTĂ
14 Ian. 2018 11:40

Incident la alegerile prezidențiale din Cehia: O tânără topless l-a atacat pe președintele Milos Zeman

Distribuie

Alegerile prezidențiale din Cehia au fost marcate de un incident. O tânără topless a vrut să îl atace pe liderul ceh, care s-a impus în primul tur al alegerilor prezidențiale. Candidatul prorus îl va înfrunta în cel de-al doilea tur pe candidatul proeuropean, care are șanse să se impună, relatează Euronews și AFP.

Îmbrăcată doar cu o pereche de blugi, femeia s-a dus direct în fața lui Milos Zeman, în momentul în care acesta se pregătea să prezinte actul său de identitate în fața comisiei electorale. Tânăra a strigat în repetate rânduri „Zeman, târfa lui Putin”, având același mesaj scris și pe piept.

Ea a fost imobilizată rapid de gărzile de corp ale președintelui. După incident, Milos Zeman a spus că se simte „onorat” să fie atacat „de o membră a mişcării Femen, care l-a interpelat şi pe Papă”.

Milos Zeman a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, obținând 38,6% din voturi. El va merge în al doilea tur, unde va candida împotriva pro-europeanului Jiri Drahos, care a obținut 26,6% din voturi.

Milos Zeman, în vârstă de 73 de ani, și-a concentrat campania electorală pe opoziția sa față de imigranți și pe criticile la adresa UE. Potrivit unui sondaj, Drahos ar putea să câștige în al doilea tur, care se va desfășura pe 26 şi 27 ianuarie, fiind cotat cu 48,5% din intenţiile de vot, comparativ cu 44% în cazul actualului preşedinte.

În Cehia, preşedintele are o autoritate redusă şi o influenţă limitată cu excepţia atribuţiilor de a face numirile constituţionale, deşi şeful statului poate avea o influenţă importantă asupra opiniei publice.


Citește și: EXCLUSIV/Noua soție a lui Gabi Enache a uitat complet de primul ei copil. Fetița nu și-a cunoscut nici acum fratele mai mic


Citește mai multe despre Milos Zeman, Alegeri prezidențiale și Cehia pe Libertatea.

Comentarii