MENIU CAUTĂ
26 Aug. 2014 15:14 , de Alina Serea

INCREDIBIL! Un BLOGGER a DESCOPERIT locul unde a fost DECAPITAT James Foley cu ajutorul Google Maps

Distribuie

Bloggerul Eliot Higgings a eliminat mai întâi toate elementele inutile din imaginile în care apărea un peisaj cu un teren arid, câteva dealuri și, în planul îndepărtat, o câmpie. Cum islamiștii din gruparea Statul Islamic și-au stabilit cartierul general în orașul sirian Al-Raqa, el a pornit de la ipoteza că execuția s-a produs în apropierea acestuia.

Analizând umbra observată pe sol, bloggerul a reușit să calculeze ora aproximativă când au fost filmate imaginile și a folosit aceste date pentru a deduce direcția în care era îndreptată camera video, estimând astfel că execuția s-a produs în partea de sud a orașului, scrie Agerpres.

Pe baza acestor informații, care au restrâns aria cercetării, Eliot Higgings a mers mai departe și a analizat dealurile apărute în imagini, comparându-le cu datele cartografice furnizate de Google Maps. Astfel a găsit o corespondență între aceste elemente și în final a stabilit locul execuției lui Foley. Apoi a publicat pe site-ul bellingcat.com detaliile investigației sale, sperând că ele vor ajuta la găsirea asasinilor.
 
 

Citește mai multe despre Google pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii