MENIU CAUTĂ
10 Noi. 2017 10:10

#SalariileRomanilor. Consultantul fiscal Emilian Duca a explicat ce se întâmplă cu salariile românilor de la 1 ianuarie 2018 | VIDEO

Distribuie

Consultantul fiscal Emilian Duca a fost invitat vineri, la Interviurile Libertatea LIVE.

Consultantul fiscal Emilian Duca a prezentat în direct ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2018 cu salariile românilor, după trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Guvernul a adoptat introducerea contribuției asiguratorie pentru muncă, de 2,25%, care va fi plătită de angajatori. Aceasta a înlocuit taxa de solidaritate, anunțată inițial de guvernanți. Potrivit Executivului, contribuția este destinată alimentării Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale și asigurării necesarului pentru plata prestațiilor din domeniul asigurărilor sociale de care beneficiază salariații, respectiv indemnizațiile pentru șomaj, indemnizațiile primite pentru concediile medicale sau cheltuielile pentru accidente de muncă și boli profesionale.

Astfel, cota de impozitare scade pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din investiţii (mai puțin veniturile din dividende, pentru care se menține cota de impozit de 5%), din pensii, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din premii și din alte surse. Măsura are scopul să reducă presiunea fiscală asupra veniturilor populației și, implicit să contribuie la creșterea nivelului de trai, precum și să încurajeze mediul de afaceri, îndeosebi în ceea ce privește creșterea investițiilor.

Iată ce prevede Ordonanța de modificare a Codului Fiscal.

FOTO: zf.ro


Ancheta în cazul copilului mușcat la grădinița privată din Arad a fost preluată de procurori. Acuzația este de neglijență în serviciu

Citește mai multe despre #SalariileRomanilor pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii