Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Inundații în Arad, Cluj și Maramureș! Oameni salvați din mijlocul viiturii și sute de gospodării înghițite de ape FOTO

Inundații în Arad, Cluj și Maramureș! Oameni salvați din mijlocul viiturii și sute de gospodării înghițite de ape FOTO

Ploile abundente au făcut ravagii, sâmbătă seara, județele Arad și Cluj! Zeci de case din satul arădean Nadăș au fost inundate, după ce aluviunile din venite din amonte au blocat un pod. De asemenea, mai mulți oameni au fost salvați de pompieri, după ce au rămas blocați de viitură.

De Georgiana Marcu,

ARAD. Satul Nadăș, înghițit de ape

Aproximativ 200 de gospodării din localitatea arădeană Nadăş, au fost afectate de inuntdații, sâmbătă seara, fiind avariate poduri şi podeţe. Pe șosea, apa a ajuns la jumătate de metru astfel că pompierii nu au putut intra cu autospecialele în sat. Ei au folosit un camion ca să transporte motopompele pentru evacuarea apei din casele și curțile nădășenilor, potrivit aradon.ro.

La fața locului au fost trimiși 40 de pompieri, 15 de la subunitatea din Ineu și 25 de la Detașamentul de Pompieri Arad. Intervenția pompierilor este îngreunată și de faptul că a căzut curentul în tot satul Nadăș. Reprezentanții ISU Arad au precizat că există posibilitatea evacuării unor localnici.

CLUJ. Salvați din viitură

Câteva sute de gospodării şi locuinţe din municipiul Dej şi alte două localităţi din judeţul Cluj au fost inundate în urma unei viituri, trei persoane fiind salvate de pompieri, care intervin, duminică dimineaţa, pentru a scoate apa din subsoluri, curţi şi fântâni.

Ploile de sâmbătă au provocat inundaţii în mai multe cartiere din municipiul Dej, dar şi în localităţile Jichişu şi Căşeiu, după ce doi afluenţi ai Someşului au ieşit din matcă.

Trei persoane rămase izolate au fost salvate de pompieri cu bărcile şi mai mult drumuri comunale şi judeţene au fost afectate de viitură.

MARAMUREȘ. Surprinși de ape când treceau râul

Probleme au fost și la Târgu Lăpuș, acolo unde sâmbătă seara pompierii, după ce o rupere de nori a făcut ravagii. Au fost patru persoane – doi adulți și doi copii, care au rămas izolați, dar aceștia au fost evacuați cu ajutorul unei mașini de teren aparținând unui club auto.

De asemenea, în localitatea Boiereni au fost patru anexe inundate, pompierii acționând cu motopompe pentru evacuarea apei. În Dămăcușeni, două persoane, care au încercat să treacă râul Lăpuș cu un tractor, au fost surprinse de viitură și au rămas blocate în mijlocul râului. Pompierii au reușit să îi aducă în siguranță la mal.

FOTO/VIDEO: aradon.ro, dejeanul.ro, actualmm.ro

 
 
Close
Close
Închide