Mergi direct la conținut »
România și problemele de mediu. 1,5 milioane de euro investiți în gestionarea deșeurilor, la Craiova
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

România și problemele de mediu. 1,5 milioane de euro investiți în gestionarea deșeurilor, la Craiova

România colectează selectiv doar 5% din deșeurile care pleacă spre gropile de gunoi. Dacă peste doi ani nu reușim să atingem nivelul de 50% la acest capitol, țara noastră riscă infringementul, adică vom plăti amenzi usturătoare.

De Sorin Golea,

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, România şi-a luat angajamentul să recicleze mare parte din deşeurile produse. Astfel, mediul înconjurător ar fi mai protejat, iar plasticul, hârtia sau sticla ar fi refolosite. Dar, în prezent, nu se reciclează decât un sfert din cantitatea de deşeuri care ajunge pe piaţă.

Cele mai recente statistici privind gestionarea deșeurilor municipale solide în Uniunea Europeană demonstrează că există diferențe mari între statele membre. Diferența cea mai izbitoare apare atunci când se compară procentual raportul între depozitare și reciclare, susțin reprezentanții Ministerului Mediului.

Tratează zilnic peste 2,7 milioane de kilograme de deșeuri

Eco Sud SA, companie la care Ilie Năstase este președinte onorific, a investit recent 1,5 milioane de euro în Depozitul Ecologic Mofleni, județul Dolj.

România colectează selective doar 5% din deșeurile care pleacă spre gropile de gunoi. Dacă peste doi ani nu reușim să atingem nivelul de 50% la acest capitol, țara noastră riscă infrigementul, adică vom plăti amenzi usturătoare. Ilie Năstase dă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla…

Ilie Năstase s-a implicat în acțiuni de protecție a mediului, alături de specialiști în domeniul gestiunii deșeurilor, care urmăresc să implementeze măsuri ce vor egala avantajul ecologic pe care alte state îl au în fața României. Cu o suprafață de 443.000 de metri pătrați, Depozitul Ecologic Mofleni reprezintă cea mai mare investiție privată cu profil ecologic din județul Dolj, iar Celula 6 inaugurată recent, în valoare de peste 1,5 milioane de euro, are o suprafață de 13.000 de metri pătrați.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

În prezent, compania Eco Sud deține peste 1.800.000 de metri pătrați ca suprafață ocupată de teren destinat activităților ecologice, 6 stații de sortare a deșeurilor, 4 stații de compostare, 4 platforme de transfer. Compania tratează zilnic peste 2,7 milioane de kilograme de deșeuri provenite de la 5 milioane de locuitori.

Eco Sud SA, companie la care Ilie Năstase este președinte onorific, a investit recent 1,5 milioane de euro în Depozitul Ecologic Mofleni, județul Dolj.

Printre componentele acestei tehnologii se numără elementele impermeabilizării minerale, geomembrana, geotextilul, tuburile de drenaj, geocompozitul, stații de epurare cu osmoză inversă, dar și instalații moderne de ardere a biogazului. Depozitul Ecologic Mofleni este un exemplu de bună practică în domeniul managementului deșeurilor.

Investiții majore în protecția mediului

Cu investiții importante în protecția mediului, județul Dolj este printre puținele județe din România care dispune de un depozit ecologic modern.

„În Dolj, am găsit o echipă profesionistă de funcționari, cu viziune și implicare pentru a identifica soluții moderne și eficiente de gestiune a deșeurilor. Experiența și profesionalismul specialiștilor Eco Sud au reușit să completeze acest demers al administrației și au generat o soluție completă, modernă și eficientă economic în gestionarea deșeurilor”, a declarat directorul general Adrian Scarlat.

Partidul lui Ponta și-a triplat scorul electoral! Sondaj IMAS, ce se întâmplă cu PSD și PNL
Recomandări
Partidul lui Ponta și-a triplat scorul electoral! Sondaj IMAS, ce se întâmplă cu PSD și PNL
 

Prezența Eco Sud SA în Craiova înseamnă și noi locuri de muncă. Compania a oferit zeci de locuri de muncă, de la cele pentru personal necalificat, până la posturi de top management.

Douăzeci de ani de experiență în gestionarea deșeurilor

Eco Sud SA este licențiată Clasa I prin Ordin emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.

„Poziția de lider a Eco Sud este dată de soluțiile inovative pe care le oferim, de satisfacția comunităților în care ne desfășurăm activitatea, de profesionalismul echipei noastre, de spiritul rezistent și de munca responsabilă a tuturor angajaților noștri din ultimii 20 de ani”, a mai spus directorul general, Adrian Scarlat.

Close
Închide
  Close